Sprø utenpå og saftige inni – kokostopper er populære julekaker og en viktig del av julekosen for mange. De nydelige småkakene er lette å lage og passer derfor ypperlig når du vil bake noe enkelt sammen med barna. I tillegg er kokostoppene naturlig glutenfrie. Oppskriften gir cirka 24 småkaker.

Kommentarer

  • Nils Wold

    Bruker man malt Kokus,som er tørket og er lagret i poser på ca.250.gr.

    • Cecilie,

      Hei Nils! Ja, kokosmassen i denne oppskriften er finrevet og tørket kokos som selges i poser i dagligvarebutikkene. Lykke til med baksten 🙂

  • Sverre

    Det skal vel i punkt 6 stå kokostopper da kokosmakroner vel er noe annet?

    • Cecilie,

      Hei Sverre! Takk for at du har et våkent øye, punkt 6 i oppskriften er nå rettet. God førjulstid til deg! 🙂

      • Iva

        På hvor mye grader steker man? Takk

        • Cecilie,

          Hei Iva! I første punkt står det at steketemperaturen er 180 grader. Lykke til med bakingen 🙂

  • Elin

    Kokostoppene ble veldig fuktige/«soggy» etter at jeg la dem i kakeboks. Er det noen forklaring på hvorfor, samt er det noe jeg kan gjøre for å redde dem?

    • Grethe

      Hei. Mine ble også det, lot dem ligge uten lokk og tørke, da ble mine fine.

    • Cecilie

      Hei Elin! Som Grethe skriver her så kan du la dem ligge og tørke før du setter på lokket på kakeboksen. Det er også viktig at de er helt kalde før du legger dem i boksen. Et bakepapir mellom lagene i boksen kan også hjelpe til med å holde dem tørre. Lykke til!

  • Lars Eriksrud

    Detta var kjempelett og fort gjort. Ble som beskrevet, sprø utvendig og myke og saftige inni.
    Har ikke bakt julekake siden puberteten, så dette ga mersmak.
    Hilsen Gubbe 59

    • Anne Cathrine

      Så gøy at kokostoppene falt i smak, Lars! Og at bakingen gav mersmak 😊 God bakelyst, vennlig hilsen Anne Cathrine

  • Borghild

    Jeg forstår ikke punkt 7 i fremgangngsmåten der de skal avkjøles på rist før de tas av bakepapiret? Jeg trodde det skulle være motsatt?

    • Monica

      Regner med at de mener du skal dra kakene med papiret over på en rist og avkjøle. Det er nok for at bunnen skal få stivnet så den ikke henger igjen på papiret.

    • Anne Cathrine

      Hei Borghild! Som Monica også har svart her så kan du dra bakepapiret med kakene på, over på en rist. Når kakene er helt avkjølt er de mye enklere å løsne fra papiret. Lykke til med bakingen 😊