Saftige og sprø kokosmakroner er en viktig del av julekosen for mange. Makroner har vært laget siden 1500-tallet og skal visstnok stamme fra Italia. Disse små marengsene er enkle å lage og passer derfor ypperlig når du vil bake noe enkelt sammen med barna. Kokosmakronene er laget uten hvetemel og er derfor naturlig glutenfrie. Oppskriften gir cirka 24 makroner.

Kommentarer

  • Maren

    De var veldig gode ❤️❤️

    • Cecilie,

      Herlig å høre at kakene falt i smak hos deg, Maren! Ha en fin advents- og juletid, og lykke til med baksten! 🙂

  • Hege Tveit

    Hvor lenge er de holdbar ?

    • Cecilie,

      Hei Hege! I tett kakeboks holder kakene seg i 3-4 uker. Lykke til med baksten! 🙂

  • Oldemor

    Kjempegode, men skal de være flate?
    Uansett, de beste jeg har fått til og jeg har prøvd mange oppskrifter.

    • Cecilie,

      Så hyggelig at kokosmakronene faller i smak, Oldemor! Kakene skal ikke være helt flate, men slik som på bildet i oppskriften. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Hege Valand

    Jeg har en flaske med eggehviter- kan jeg få vite hvor mange dl 4 stk blir?
    Vh Hege

    • Cecilie,

      Hei Hege! En eggehvite tilsvarer 0,25 dl væske, så du trenger 1 dl med eggehviter i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • Ann Mari Meidel

    Hei, Denne oppskriften er normalt så flott og jeg har alltid vært kjempefornøyd.
    Denne gangen ble de ikke så seige som de pleier. Noe jeg kan gjøre ?? Brødskalk / rå potet etc i kakeboksen. Tusen takk for svar.

    • Cecilie

      Hei Ann Mari! Så leit å høre at kokosmakronene ikke ble vellykkede. Kan det være at du stekte dem for lenge? Alle ovner er forskjellige er den oppgitte steketiden er veiledende. Husk også at det skal brukes over- og undervarme, og ikke varmluft på disse kakene. Håper du vil prøve igjen. Lykke til! 🙂

  • Elin

    Dette er den beste oppskrifta jeg har brukt på kokosmakroner!

    • Cecilie

      Hei Elin! Så koselig å høre at kakene falt i smak! Kos deg med julebaksten! 🙂

  • Stine

    De var helt nyyyyyydelige!

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at kokosmakronene falt i smak hos deg, Stine! God bakelyst! 🙂

  • Kirsti Braarud

    Stemmer 15 min steketid? Jeg måtte legge til ca 10 min…
    Vennlig hilsen Kirsti Braarud

    • Cecilie

      Hei Kirsti! Ja, steketiden stemmer. Men fordi alle ovner er forskjellige er den oppgitte steketiden alltid veiledende, og det beste er å prøve seg litt frem med sin ovn. Lykke til! 🙂

  • Ingermv.andersen@gmail.com

    Kan disse fryses???

    • Cecilie

      Hei Ingermv! Du kan gjerne fryse kokosmakronene, da beholder de den deilige seige konsistensen. Lykke til 😊

  • Ingermv.andersen@gmail.com

    Veldig lett oppskrift(selv for den som ikke er superflink)🤗smaker helt fortreffelig👍

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at kakene falt i smak! 😊

  • Inger-Lise Iversen

    Virkelig nydelige kaker 😋Beste oppskrift jeg har hatt 😋

    • Cecilie

      Hei Inger-Lise! Så flott å høre at du er fornøyd med oppskriften! God bakelyst videre til deg! 🙂

  • Bodhild Asperheim

    Tusen takk for oppskrift har aldri hatt så fine kpkosmakroner. ❤

    • Cecilie

      Hei Bodhild! Så hyggelig å høre, takk skal du ha, og vi håper det smaker! 🙂

  • Iver og Torunn

    Hei. Dere burde ta litt mindre sukker når man lager dobbel eller trippel for de var kjempesøte! De var jo gode men alt for søte.

    • Cecilie

      Hei Iver og Torunn! Takk for innspill. Så hyggelig at kakene falt i smak. Det er ikke noe i veien for å bruke litt mindre sukker enn det står i oppskriften, hvis dere foretrekker det. God førjulstid til dere! 🙂

  • Marit Mathisem

    Jeg er så fornøyd dem er kjempe fine og helt perfekte Tusen takk🥰

    • Cecilie

      Hei Marit! Så hyggelig å høre at du er fornøyd med baksten og oppskriften, det setter vi stor pris på å høre! God førjulstid videre til deg! 🙂

  • Åse Olsen

    Skal eggehvite piskes stiv sammen med sukker.

    • Cecilie

      Hei Åse! Ja, pisk eggehviter stive sammen med sukker og vaniljesukker. Lykke til! 🙂

  • Asaad

    Hveldig god men måtte ta med mye mindre sukker

    • Cecilie

      Hei Asaad! Så hyggelig at makronene falt i smak! Vi har ikke prøvd denne oppskriften med mindre sukker fordi det bidrar til konsistensen på makronene. Men godt å høre at det ble vellykket bakst hos deg. God bakelyst videre! 🙂

  • Kari Merete

    Kan man steke på varmluft ?

    • Cecilie

      Hei Kari Merete! Ja, det kan du gjøre, men da kan de bli litt for tørre, så vi anbefaler over- og undervarme. Lykke til, og god bakelyst! 🙂

  • PROMP MANN

    Bra at du gir oss opskrift

    • Cecilie

      Lykke til med baksten, håper det smaker!

  • Ann-Mari

    Jeg pleier å brune kokosen litt i en tørr stekepanne, så de får en gylden farge, smaker fantastisk 😍

    • Cecilie

      Nam, det høres veldig godt ut! 🙂

  • Karen

    Oppbevares disse i romtemp og selv om de er myke inni? Og hvor lenge holder de?

    • Cecilie

      Hei Karen! Kakene holder seg i en måned og oppbevares best i tett kakeboks. Lykke til!

  • Frank

    Eggelikør av eggeplommene 👍🎅🏻

    • Lukas

      Har du en god oppskrift på eggelikør eller?

  • Elin

    Disse makronene er de beste jeg har bakt…nå er de spist opp alt..må steke nye idag !

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at du likte oppskriften, Elin! God jul til deg 🎄

  • Inger

    Eggeplommer lager du is av👍👍

    • Anne Cathrine

      Det er kjempesmart! Takk for tipset 😊

  • Lisbeth

    Forslag til hva jeg kan bruke de 4 eggeplommene til?

    • Anne Cathrine

      Det er mye godt man kan bruke de ekstra eggeplommene til. Hva med en hjemmelaget sitronkrem (lemon curd)? Vanilijesaus og vaniljekrem? Ekstra eggeplommer er perfekt å bruke både i pannekakerøre og til vafler. Det er også ideelt til hjemmelaget majones eller hollandaise sause til fiskemiddagen. Lykke til 😊

      • Lisbeth

        Ok, takk for svar.🙂
        Tenkte kanskje det var noen typer kaker.

    • Margareth

      Eggerøre

    • Ulf

      Makroner lager jeg som «restekaker». Etter at jeg har laget fattigmannsbakkels sitter jeg igjen med eggehvite etter 20 egg. Bruk plommene til bakkels, en av de tradisjonelle 12 slag.

  • Britt

    Fantastisk gode,men raspet skall av 4 mandariner og helte det i deigen.Veldig frisk på smak.(kan også bruke sitron skall eller appelsinskall) God jul🎄🧑🏻‍🎄🎅

    • Anne Cathrine

      Det høres veldig godt ut, Britt! Takk for tipset og god jul til deg også 🎄

    • Ulf

      Bruk skall av økologisk frukt. Citrusfrukter kan være sprøytet med farge (matsminke), eller sopp-/innsektsmiddel.

  • Siv Heidi

    Hadde for lite sukker men fyllte på med melis og det gikk kjempebra. Og som Marit sa resultatet mer som kokosmarengs, glatte og sprø:)

    • Anne Cathrine

      Så flott ar du ble fornøyd og at du fikk det til selv om du måtte improvisere litt 😊

  • Marit

    Kjempe gode å lett oppskrift. Mere som kokkosmarengs. Har aldri bakt kokkosmakroner før. Men disse er bedre en de jeg har smakt før😊

    • Anne Cathrine

      Takk for flott tilbakemelding 😊Det er fint å høre at du ble så fornøyd med kakene!

  • Wenche

    Kjempegode. Må fort meg å gjemme dem så de ikke forsvinner før jul.
    God jul 🤶

    • Anne Cathrine

      Hehe! Kanskje du må bake en ekstra porsjon bare for å være sikker? God jul til deg også 🎄

  • Ina

    De beste, ble bare så gode – stolt 🙂 takker for kjempefin og enkel oppskrift..God Jul🎁🎁😘

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre at du likte oppskriften, Ina! God jul til deg også 🎄

  • Wenche Heggholmen

    De ble kjempegode 😍 Kan de fryses.

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak. Du kan godt fryse kokosmakronene, da beholder de den deilige seige konsistensen. Lykke til 😊

  • Laila

    Har de i ovnen nå.ser superfine ut😊🤗

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre at du har brukt oppskriften vår. Håper du blir fornøyd med resultatet 😊

  • Tove Stenshorne.

    Har laget kokosmakroner – etter samme oppskrift – i alle år, men hadde lyst til å prøve en ny og enkel oppskrift, med lysere farge på makronene.
    Denne var helt perfekt, lyse, saftige og lekre kokosmakroner! Takk!❄️😀❄️
    Hilsen Tove Stenshorne.

    • Anne Cathrine

      Så gøy at oppskriften falt i smak! Takk for kjempehyggelig tilbakemelding 😊

  • Aud

    Her forsvant de på ett to tre og fikk høre at dette var de beste kokosmakroner ever!! Tok halvparten med smeltet kokesjokolade på og wow, begge deler like gode! Baker ny forsyning nå👍🎉

    • Anne Cathrine

      Så gøy å høre, Aud! Det høres veldig godt ut med sjokolade på 😊
      God bakelyst!

  • Ann Charlotte Bergså Jahren

    Hvor mange blir det av 5 porsjoner?

    • Ann Charlotte Bergså Jahren

      Jeg fant det ut 🤣😂

      • Anne Cathrine

        Hei! Så bra! Oppskriften gir ca. 24 makroner. 😊

  • Heidi

    Smekket denne sammen i gårkveld. Gjort på et øyeblikk. Hadde ikke så høye forventninger, har bakt lignende før med diverse resultater. Denne er fantastisk! Smeltet i munnen. Skulle spare dem til jul, men innen et døgn var de oppspist. Skal bake nye i morgen. Mannen min elsket dem.

    • Anne Cathrine

      Hei Heidi! Haha, det er fort gjort når man lager kokosmakroner. 😊 Hyggelig å høre at dere likte de! God bakelyst!

  • Kristoffer

    Lang holdbarhet tror de kan ha i lukket boks ?

    • Marit Ottesen

      Blir sprø selvom tett boks .Fryses- blir perfekt

      • Anne Cathrine

        Takk for tipset, Marit 😊

    • Anne Cathrine

      Hei Kristoffer! Kokosmakronene har lang holdbarhet så lenge de oppbevares tørt og mørkt, gjerne litt kjøligere enn vanlig romtemperatur. De bør holde minst en måned.

      • Marit

        Mine blir sprø før det har gått en mnd tross tette bokser. 😓

        • Anne Cathrine

          Det kan selvsagt skje, Marit. Det kan være kokosmakronene hels skal være litt mindre stekt, men også at de oppbevares ved lavere temperatur vil hjelpe. Men det beste er selvsagt å spise de opp før de blir liggende for lenge 😊

  • Latifa

    Takk for oppskrift
    ❤❤❤❤❤

    • Cecilie

      Så hyggelig at de falt i smak, Latifa! 😊