Kremet pasta med sopp og kylling
Kremet pasta med sopp og kylling er enkel og deilig hverdagsluksus. I denne retten kan du bruke egenplukket sopp, ellers finnes det også et godt utvalg i butikkene. Vi har brukt aromasopp og sjampinjong, men du kan også bruke kantareller eller en blanding om du ønsker det. Retten har en rik og fyldig smak som passer perfekt til kalde høstkvelder.
Ingredienser
Du trenger:
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann til den er «al dente». Det vil si at pastaen er kokt men fortsatt har en fast kjerne. Mens pastaen koker kan du forberede resten.
2. Tørk kyllingfiletene og del i biter på cirka 3×3 centimeter. Krydre kyllingbitene med tørket basilikum, salt og pepper.
3. Skjær soppen i tykke skiver.
4. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
5. Varm opp 1 ss Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Når margarinen er gyllenbrun, er det klart for steking. Stek kyllingbitene i cirka 2 minutter på hver side, slik at de får en gyllen og smakfull stekeskorpe, og sett så til side.
6. Stek soppskivene til de begynner å «svette» og får litt farge. Rist på pannen et par ganger underveis. Sett soppskivene til side.
7. Senk temperaturen og varm opp 1 ss Flytende Melange i stekepannen. Tilsett finhakket løk og hvitløk, og la alt surre under omrøring til løken er blank og myk.
8. Hell over hvitvinseddik og kyllingkraft. Rør om til væsken er redusert til halvparten.
9. Ha kyllingbiter og sopp tilbake i stekepannen og hell over fløte. La alt koke noen minutter til sausen tykner og kyllingen er gjennomstekt.
10. Rør inn halvparten av parmesanosten og smak sausen til med salt og pepper.
11. Hell av kokevannet på pastaen og rør pastaen inn i sausen.
12. Server retten med revet parmesanost og et dryss finhakket bladpersille.
Nydelig rett! Rask, enkel og smakfull. Jeg supplerte med sprøstekte baconbiter i gryta og serverte hvitløksbrød til. Kan absolutt anbefales 😉
Så hyggelig at du synes denne pastaretten var enkel og smakfull, Ann-Karin! Det høres nydelig ut med baconbiter i. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 🙂
Brukte rester av kalkun og hvitvin med litt kyllingbuljong i stedet. Smakte utmerket, kommer garantert til å bruke denne flere ganger. ❤️
Godt å høre at du fant din egen smakfulle vri på denne oppskriften, Tone! Lykke til med matlagingen! 🙂
Veldig god rett, kommer til å lage den igjen:D
Denne oppskriften er rotete og vanskelig å vite om det skal være ts eller ss med salt og pepper. Måtte satse på at jeg gjorde det riktig, ettersom at oppskriften ikke er så lett å forstå. Maten ble likevel god, men skulle ønske at prosessen hadde vært lettere som følge av rotete oppskrift.
Hei Maren! Ja, her har det falt ut «ts» i oppskriften, og det skal vi rette opp så fort som mulig. Takk for at du sier fra til oss, og beklager ulempene det medførte for deg. Hyggelig at det smakte! 😊
Rotete oppskrift.
Mangler om det er ts eller ss på salt og pepper. Og ikke skrevet når eller om pastaen skulle oppi. Måtte tolke ut fra bilde. Håper bare det vil smake.