Kyllinggryte med sopp og bacon
Her får du en nydelig, kremet kyllinggryte med mye smak. Baconet sørger for en herlig røkt smak, mens umamismaken fra soppen gjør smaksopplevelsen komplett. Og det beste av alt? Den lages på under en halvtime! Perfekt når du ikke har så mye tid til middagslagingen.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Del opp bacon i strimler. Finhakk løk og hvitløk.
2. Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange. Ha i baconstrimlene og stek til de er gylne og sprø. Flytt baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir og la det renne av seg. La fettet ligge igjen i pannen.
3. Sett stekepannen tilbake på varmen og ha i løk og hvitløk. La det surre til løken er myk, men ikke brunet. Tilsett soppen og la det surre i 2 minutter til. Ha løken, hvitløken og soppen over på tallerkenen med bacon. La fettet ligge igjen i pannen.
4. Sett stekepannen tilbake på varmen. Ha i kyllingstrimlene og stek til de er gylne på alle sider. Skru temperaturen på platen ned til middels. Ha bacon, løk, hvitløk og sopp tilbake i pannen og bland alt godt sammen. Hell over kyllingbuljong og la den koke opp.
5. Tilsett fløte og ta stekepannen av varmen så fort den koker. Smak til med salt og pepper.
6. Server gryta med ris, kokte eller ovnsbakte poteter, eller kokt pasta.
Fantastisk god smak og veldig lettlaget
Så flott at gryten smaker fantastisk, det setter vi stor pris på å høre, Jorunn! Takk skal du ha, og kos deg med kyllinggryten i kalde november 🙂
«Prøvesmakt» gryta i dag. Dette er noe vi absolutt kan servere til gjester. I tillegg tar det ikke lang tid å lage. Nydelig!
Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, Jan Petter! Enig i at dette er en god gryte en gjerne kan servere til gjester. Lykke til med matlagingen, og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
En ss kikkoman og aromasopp, så ble dette virkelig en slager! Selv ungene forsynte seg flere ganger!
Så gøy å høre at du er fornøyd med oppskriften, og at du fant din egen vri på den, Håvard! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 🙂
Har servert denne retten mange ganger nå, og den har blitt godt mottatt hver gang👍Favoritt her i huset.
Vi blir så glad for å høre at en av våre oppskrifter har blitt en favoritt, Solfrid! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med kylllinggryten 🙂
Hvilken type sopp bruker dere ?
Hei Linda! Vi brukte vanlig sjampinjong i denne. Lykke til! 🙂
Er det noe spesiel sopp du bruker ?
Hei Erna! Du kan bruke alle typer sopp i denne. Vi brukte vanlig sjampinjong, men også aromasopp og skogssopp fungerer fint. Lykke til! 🙂
Ble ei veldig god gryte. Brukte gurkemeie for å få gulfarge og den gir også en god smak.
Så hyggelig at kyllinggryta falt i smak, Torhild! Takk for tipset om gurkemeie, det skal vi prøve en dag. Lykke til med matlagingen 🙂
Ble veldig bra. Herlig smak på gryta.
Takk for hyggelig tilbakemelding, så flott at du likte gryta, Kay! Kos deg med matlagingen i høst! 🙂
Jeg fikk ikke gule fargen på gryteretten som det vises på bilde. Brukte champingjon, kan det være årsak?
Hei Siren! Ikke godt å si hvorfor du ikke fikk gul farge, men kan det være at du har fått for mye væske i retten? Håper det smakte 🙂
Lager igjen og igjen😋😋smaker fantastisk😋
Godt å høre at kyllinggryten smaker fantastisk, Aina! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen! 🙂
Veldig god⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Så bra at gryten faller i smak hos deg, Sissel! Takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre! 🙂
Denne var kjempegod og enkel å lage,kommer til å å lage denne flere ganger😊
Godt å høre at kyllinggryten faller i smak, Monica! Takk skal du ha, og god sommer videre til deg! 🙂
Denne gryte er akkurat etter min smak. Smaken er helt nydelig. Jeg har laget den flere ganger.
Godt å høre at kyllinggryten faller i smak, Aslaug! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen i sommer! 🙂
Denne gryten høres helt nydelig ut, tenker å servere den i 70-årslaget mitt i august . Vi blir ca. 20 gjester. Er det noen som har velsmakende tips også til forrett og dessert.Nb! Jeg må lager ferdig mest mulig dagen i forveien.
Håper det er greit å stille disse spørsmålene her🙏🏻
Hei Liv! Så hyggelig at våre oppskrifter frister å bruke til 70-års-festen din. Det setter vi stor pris på å høre. Et forslag til forrett kan være gazpacho, se oppskrift her: https://mills.no/olivero/oppskrift/gazpacho/ Og til dessert vil denne firkløverkaken være smakfull: https://mills.no/melange/oppskrift/firkloverkake/ Alt kan lages istand på forhånd. Lykke til med feiringen! 🙂
Veldig god gryte! Har vært en favoritt på hytten I sommer og det er aldri noen rester igjen etterpå!
Godt å høre at gryten faller i smak, Nina! Kos deg med matlagingen på hytten, og god sommer videre til deg 🙂
Hei! Tenkte å prøve denne til selskap i helga. Vi blir da 10 voksne. Opplever at mange tar lite væske og mest av godsakene i bunnen, bør jeg kanskje beregne til 12? Hvor lenge kan den stå oppvarmet på komfyren(på 1 eller 2)? Er så dårlig på å beregne tid, så den er sikkert ferdig lenge før gjestene kommer. Eller bør jeg heller lage de. På formiddagen, sette den kaldt og varme opp rett før?😅
Hei Heidi! Så hyggelig å høre at du vil servere denne gryten i selskap i helgen. Beregn gjerne til 12. Lag gryten på formiddagen, sett den kaldt, og varme opp rett før servering. Lykke til, og håper det smaker! 🙂
Det tar jo litt tid å lage den, men duverden så smakfull. Jeg har laget den en gang tidligere også.
Så hyggelig å høre at du synes kyllinggryten er smakfull, Aslaug! Det setter vi stor pris på å høre. Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂
Funker det å lage denne dagen før?
Hei Linda! Ja, det gjør det. Lykke til! 🙂
Anbefales på d varmeste 😊
Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, Allan! Lykke til med matlagingen 😊
Jeg tilsetter frosne erter og paprika for å få litt farge på maten. Focaccia er også godt følge👍🤗
Takk for gode forslag til å sette farge på maten, Torill! Håper det smaker, og lykke til 🙂
God kyllinggryte. Hadde middagsgjester og serverte denne retten, og jeg fikk skryt av maten.
Så hyggelig at du fikk skryt for maten, Kristin! Ingenting er bedre enn det, så takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 🙂
Dette har blitt en favoritt hjemme hos oss❤️
Så koselig å høre at kyllinggryta har blitt en favoritt hos dere, Silje Birgitte! Takk skal du ha for det, og lykke til med matlagingen 🙂
Fantastisk god oppskrift 😃 Brukte Tagliatelle med litt grønn pesto, ble fantastisk godt 👍
Hei Stian! Så hyggelig at gryten falt i smak! Det høres nydelig ut med pesto og tagliatelle til denne. Det skal vi prøve en dag. Lykke til med matlagingen! 😊
Jeg brukte ferske kantareller i retten, og bygg-gryn samt chia-frø over maten da den lå på tallerkenen. Det smakte utrolig godt. Tusen takk for oppskriften
Hei Ellen! Så hyggelig at kyllinggryten falt i smak. Takk for tilbakemelding, og takk for tips om kantareller, byggryn og chia. Det høres nydelig ut, og skal prøves en dag. God middag til deg! 😊
Nydelig måltid med denne kyllinggryten. Jeg brukte fløte, men la også til noe creme fraiche for å få en fyldigere saus. Serverte gryten med fersk pasta og revet parmesan.
Denne retten skal garantert serveres mange ganger.
Vi delte den med to middagsgjester jeg fikk virkelig ros for nydelig mat.
Så utrolig hyggelig at gryten falt i smak hos deg og gjestene dine, Anne-Marie! Det høres nydelig ut med en litt fyldigere saus og fersk pasta. Kos deg med matlagingen! 😊
Ingen klager her, den var helt utroleg god og alle elsket den, vi brukte kantareler som sopp og det passet bra
Hei Alexander! Så hyggelig å høre at gryten falt i smak, og at du fant din egen vri med kantareller. Det smakte sikkert nydelig! Takk for tipset og tilbakemeldingen, og god tirsdag videre til deg 😊
Kan man bruke matfløten istedenfor kremfløte?
Hei Nana! Ja, det kan du, men konsistensen og smaken blir ikke like fyldig som hvis du bruker kremfløte. Lykke til! 😊
Veldig god kyllinggryte, serverte focacciabrød til 👍
Det høres godt ut med focaccia til kylllinggryten, Kari Britt! Takk for tipset og god middag til deg 😊
Kan den fryses ned ?
Ja, det kan den, Martine! Lykke til, og håper det smaker! 😊
En stor favoritt hos meg😃
Så koselig å høre at du liker denne oppskriften, Lena! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen! 😊
Veldig smakfull gryte. Brukte østersopp og aromasopp..
Herlig at du synes gryten var smakfull, Rachel! Det setter vi stor pris på å høre. Lykke til med matlagingen, og god fredag videre til deg! 😊
Super god. Brukte plantebasert matfløte; Gryr. Gikk helt fint
Så hyggelig å høre at gryten faller i smak, Karine! Og flott at du fant din egen vri på denne med plantebasert fløte. Takk for tilbakemeldingen, og riktig god sommer videre til deg! 😊
Kjempegod
Godt å høre at gryten falt i smak, Linda! Tusen takk, og god sommer til deg! 😊
Kokosmelk isteden for fløte ? Går d fikt tror du?
Hei Marte! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke kokosmelk isteden for fløte i denne. Lykke til! 😊
Dette klarte selv jeg! God, enkel middag med ris og hvitløksbaguetter til.
Hyggelig at kyllinggryten var god og enkel å lage, Knut! Høres nydelig ut med hvitløksbaguetter til, takk for tipset, og lykke til med matlagingen 🙂
Kjempegod kyllinggryte og lett og lage 😃
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Eli! Lykke til med matlagingen 🙂
God oppskrift – smaksrik – enkel å lage. Servert med ris. Familien ønsker denne retten flere ganger, og det skal de få.
Så hyggelig å høre at familien setter pris på denne kyllingretten, Viggo! Takk skal du ha for tilbakemeldingen, og god mandag videre til deg! 🙂
Herlig og veldig smakfull!
Så hyggelig at gryten falt i smak, Magne! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen! 🙂
Informativ oppskrift som passer meg som amatørkokk
Hei Kåre, så hyggelig at den falt i smak 🤗 Riktig fin mandag til deg!
Super digg 🤩🤩
Takk for hyggelig tilbakemelding, Camilla! Det er alltid trivelig når oppskriftene våre faller i smak 😊
Super god👍
Takk, Jonas! Alltid hyggelig å høre at oppskriftene faller i smak. Lykke til med matlagingen 😊
Fantastisk deilig 😍😍
Så hyggelig å høre at kyllinggryten falt i smak, Toril! Lykke til med matlagingen 🙂
Godt! God Opskrift!
Takk for hyggelig tilbakemelding, Gabrielle, og lykke til med matlagingen! 🙂
Kan denne fryses tror du?
Hei Gry Elisabeth! Ja denne kan du fryse, lykke til! 🙂
Et tips er å blande i Soyasaus i tillegg til buljongen.
Nam, nam, takk for tipset, Jakob! 🙂
Veldig god – serverte med ris. Savnet noe grønt i, så neste gang blir den med sukkererter eller brokkoli. Lett å lage, anbefales! 🙂
Hei Kristine! Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips til å få inn litt mer grønnsaker 😊
1dl veske?
Det er 1 dl kraft/buljong og 2 dl kremfløte til 4 porsjoner. Du kan selvsagt øke væskemengden dersom du vil ha mer saus 😊
Kjempegodt! Stor favorit her i hus til både store å små. Perfekt hverdagsmiddag som er kjapp å lag 😀👍🏼
Takk for fin tilbakemelding, Frida! Det er alltid gøy å høre når oppskriftene våre faller i smak 😊
Går vel greit med matfløte også? 😊
Hei Trine, det går nok helt fint. Blir nok bare litt tynnere i konsistensen 🙂
blir den for tynn, rør ut litt mel eller potetmel i en kopp og hell oppi gryta, da blir den perfekt:)
Veldig flott gryte.
Tar ca 2,5 t å tiberede😊
Hei Sverre, og takk for tilbakemelding! La du til noe eller justerte etter egne preferanser, som førte til at det tok så mye lenger tid, mon tro? Glad den falt i smak, uansett 🙂
Laget dette på en halvtime og smakte fantastisk😊😊
Hei Kari, godt å høre at retten fungerte som kjapp og deilig hverdagsmiddag 🙂
Hei! Tenkte å prøve meg på denne retten, men savner litt farger. Forslag til noen grønnsaker som kan passe i gryta?:-)
Hei Madeleine, og takk for tilbakemelding! Farger kan gjøre mye for opplevelsen 😍 Hva med søt paprika og gulrøtter i strimler?
Paprika, brokkoli, det funker bra
God idé, Per Anton 🙂
Var veldig god. Brukte ris til og syntes det passet godt .
Hei Gerd, så hyggelig at den falt i smak 🤗 Riktig fin helg til deg!
Gryten var veldig god, men passet ikke helt med ris. Kan tenke meg ovnsbakte poteter ville vært bedre.
Hei Kent, og takk for tilbakemelding! Ja, her er det nok litt smak og behag, og ovnsbakte poteter er sjelden feil 😋 Ha en fin dag videre!
Eg likte dette ikkje da smakte dritt
Så leit at du ikke likte oppskriften, Knut 😔