Lammegryte med rotgrønnsaker
Lite smaker bedre enn en smaksrik og varmende lammegryte på kjølige dager. Dette er også en lettvint søndagsmiddag til familie eller gjester. Når du først har fått alt i gryta lager den seg selv på komfyren. Lammegryten kan også langtidskokes i ovnen, da trenger den 3 til 4 timer på 120 grader. Bruk da en gryte med lokk som tåler å stå i ovnen. Uansett om du velger denne metoden eller fremgangsmåten som er beskrevet under, er resultatet mørt lammekjøtt og deilige rotgrønnsaker med masse smak.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Tørk lammekjøttet godt med kjøkkenpapir. Kjøtt med tørr overflate er lettere å brune.
2. Skjær kjøttet i cirka 3×3 centimeter store terninger.
3. Finhakk løk og hvitløk.
4. Skrell gulrot, sellerirot og persillerot og del i terninger, cirka 2×2 centimeter.
5. Varm opp halvparten av mengden med Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme og brun kjøttet i flere omganger. Dette forhindrer at pannen kjøles ned, noe som gjør at kjøttet koker i sin egen saft, i stedet for å få fin stekefarge. Legg ferdig brunet kjøtt over i en stor gryte.
6. Senk temperaturen på stekepannen til medium og varm opp resten av Flytende Melange. Tilsett finhakket løk og hvitløk og la det surre under omrøring til løken er blank og myk. Ha løken over i gryta med kjøttet.
7. Kok opp vann i stekepannen slik at du får med alle de gode smakene som ligger igjen. Hell væsken over i gryta.
8. Ha gulrot, sellerirot, persillerot og hermetiske tomater over i gryta.
9. Fyll på med buljong/kraft til væsken så vidt dekker kjøttet og grønnsakene.
10. Rør inn tomatpuré, sennep, laurbærblad og paprikapulver. Smak til med salt og pepper.
11. La alt koke opp. Senk temperaturen og la lammegryta småputre i cirka 1 time, eller til kjøttet er mørt og godt.
12. Tilsett fersk timian cirka 10 minutter før servering.
Tips!
Lammegryten smaker ekstra godt med denne oppskriften på hjemmelaget potetmos.
Fulgte oppskriften u/ tomatpuré.
Var redd for at den skulle ta for mye smak og halvparten av tomatene på boks.
Kjempefin oppskrift. Anbefales
Hei Tove! Så koselig å høre at lammegryten falt i smak. Fint at du fant din egen vri, og takk for anbefalingen. Lykke til med matlagingen 😊
Utrolig god smak
Herlig å høre at lammegryten faller i smak, Janne! God høst til deg 😊
God og enkel, og ikkje minst mulig å få tak i alle ingrediensane i ein vanleg daglegvarebutikk.
Velsmakende!
Takk for hyggelig tilbakemelding, Anne Grethe! Lykke til med lammegryten, og god tirsdag videre til deg 😊
Smakte fortreffelig.
Så hyggelig å høre at oppskriften var vellykket og lammegryten falt i smak, Gerd! Takk for tilbakemeldingen 🙂
Bruker du tomatpuré bør den surre først i stekepannen for å få vekk den litt bitre smaken.
Og så litt frisk Cayennepepper her gjør underverker.
Meget bra oppskrift!
Hei Magne! Så hyggelig at oppskriften falt i smak! Takk for tipset om å surre tomatpuréen først, og å tilsette cayennepepper. Høres godt ut, og noe vi gjerne prøver neste gang. Lykke til med matlagingen! 🙂