Lite smaker bedre enn en smaksrik og varmende lammegryte på kjølige dager. Dette er også en lettvint søndagsmiddag til familie eller gjester. Når du først har fått alt i gryta lager den seg selv på komfyren. Lammegryten kan også langtidskokes i ovnen, da trenger den 3 til 4 timer på 120 grader. Bruk da en gryte med lokk som tåler å stå i ovnen. Uansett om du velger denne metoden eller fremgangsmåten som er beskrevet under, er resultatet mørt lammekjøtt og deilige rotgrønnsaker med masse smak.

Ingredienser

4 porsjon

600 gram grytekjøtt av lam (uten ben)
2 stk løk
3 fedd hvitløk
200 gram gulrot
200 gram sellerirot
150 gram persillerot
2 ss vann
400 gram hermetiske cherrytomater eller hakkede tomater (1 boks)
6 dl grønnsakbuljong- eller kraft
2 ss tomatpuré
1 ss dijonsennep
1 stk laurbærblad
1 ts paprikapulver
2 ts flaksalt
0.5 ts pepper
2 stilker fersk timian

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Tove

    Fulgte oppskriften u/ tomatpuré.
    Var redd for at den skulle ta for mye smak og halvparten av tomatene på boks.
    Kjempefin oppskrift. Anbefales

    • Cecilie,

      Hei Tove! Så koselig å høre at lammegryten falt i smak. Fint at du fant din egen vri, og takk for anbefalingen. Lykke til med matlagingen 😊

  • Janne Hammer

    Utrolig god smak

    • Cecilie,

      Herlig å høre at lammegryten faller i smak, Janne! God høst til deg 😊

  • Anne Grethe

    God og enkel, og ikkje minst mulig å få tak i alle ingrediensane i ein vanleg daglegvarebutikk.
    Velsmakende!

    • Cecilie,

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Anne Grethe! Lykke til med lammegryten, og god tirsdag videre til deg 😊

  • Gerd Lien

    Smakte fortreffelig.

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at oppskriften var vellykket og lammegryten falt i smak, Gerd! Takk for tilbakemeldingen 🙂

  • Magne Ertesvåg

    Bruker du tomatpuré bør den surre først i stekepannen for å få vekk den litt bitre smaken.
    Og så litt frisk Cayennepepper her gjør underverker.
    Meget bra oppskrift!

    • Cecilie

      Hei Magne! Så hyggelig at oppskriften falt i smak! Takk for tipset om å surre tomatpuréen først, og å tilsette cayennepepper. Høres godt ut, og noe vi gjerne prøver neste gang. Lykke til med matlagingen! 🙂