Lammekoteletter er enkel og god kosemat. Sammen med rotgrønnsaker i ovnen har du en nydelig rett som hverken krever mye arbeid eller oppvask. Perfekt etter en tur i skogen eller når du får mange gjester på besøk.

Ingredienser

4 porsjon

2 ss fersk rosmarin, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 stk sitron, saft og skall
2 ss flytende honning
1 ts grovt flaksalt
0.25 ts pepper
2 stk rødløk, i båter
4 stk gulrøtter, i staver
0.5 stk sellerirot, i staver
2 stk rødbeter, i båter
800 gram lammekoteletter

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Geir H

    Litt mye fram og tilbake om hva som skal skje med kotelettene, og hvordan de skal tilberedes …..

    • Cecilie,

      Vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål rundt denne oppskriften, Geir! Håper du fristes til å prøve denne. Lykke til! 🙂

  • s

    Det står ingenting om temperatur i ovnen

    • Cecilie,

      Hei S! Under punkt 1 står det: Forvarm ovnen til 210 grader varmluft (eller 225 grader over- og undervarme). Lykke til! 🙂

  • Sigrunn

    Det står rødbete, men er bilde av rødløk. Er det feil? Hvis det er begge deler, hvor mye rødløk?

    • Cecilie

      Hei Sigrunn! Det skal være 2 stk rødbeter og 2 stk rødløk i denne oppskriften. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen! Vi retter opp så fort som mulig. God sommer til deg, og lykke til med kotelettene! 🙂

  • Aud Rosenfors.

    Prøver denne i dag, men uten hvitløk og honning.tar og noen tomater i formen.

    • sorsig

      Hei Aud, så hyggelig at du vil prøve oppskriften men tilpasse den etter egen smak. Tomater er nok veldig godt i formen, det også. God middag, håper den faller i smak 🙂

  • Eli B Moan

    Alt klart for en nydelig middag i dag, tror jeg har potetene i formen ja 🤗🤗

    • sorsig

      Håper det smaker! 😊

  • Ruth Aas

    Høres godt ut, tenker jeg prøver den.

    • Eirin Hov

      Trenger vel ikke fløtegratinerte eller potetmos til dette – potetene ville jeg bakt sammen med rotgrønnsakene, men smak og behag selvsgt.

      • sorsig

        Hei Eirin, her kan nok flere ting funke fint som tilbehør. Din variant med poteter sammen med grønnsakene, høres nydelig ut 🙂

    • sorsig

      Hei Ruth, så hyggelig at du vil teste denne! Håper den faller i smak 🙂