Lys lapskaus med pinnekjøtt
Rester av pinnekjøtt kan bli til en fyldig og varmende lapskaus. Det salte kjøttet smaker nemlig nydelig sammen med milde rotgrønnsaker. Har du bare litt pinnekjøtt igjen kan du supplere med rester av julepølse, vossakorv, medisterkaker, renset ribbekjøtt eller kalkun. Har du rester av kokte poteter, gulrøtter eller kålrot kan du dele dem i terninger og tilsette dem i lapskausen mot slutten av koketiden slik at de blir gjennomvarme.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skrell rotgrønnsakene og del dem i like store terninger.
2. Ha Flytende Melange i en gryte. Tilsett grønnsaker, hvitløk og timian og rør rundt på høy varme.
3. Tilsett grønnsaksbuljong eller -kraft og la alt småkoke på medium varme til potetene er møre og begynner å gå i oppløsning.
4. Tilsett pinnekjøttrestene og pepper og rør forsiktig.
5. La småkoke i fem minutter og smak til med salt.
6. Server gjerne med flatbrød og tyttebærsyltetøy.
Kommentarer