Rester av pinnekjøtt kan bli til en fyldig og varmende lapskaus. Det salte kjøttet smaker nemlig nydelig sammen med milde rotgrønnsaker. Har du bare litt pinnekjøtt igjen kan du supplere med rester av julepølse, vossakorv, medisterkaker, renset ribbekjøtt eller kalkun. Har du rester av kokte poteter, gulrøtter eller kålrot kan du dele dem i terninger og tilsette dem i lapskausen mot slutten av koketiden slik at de blir gjennomvarme.

Ingredienser

4 porsjon

8 stk poteter (gjerne melne)
3 stk gulrøtter
50 gram sellerirot
50 gram kålrot
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss fersk timian, finhakket
1 liter grønnsaksbuljong eller -kraft
300 gram renset pinnekjøtt
0.5 ts kvernet pepper
0.5 ts flaksalt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Melkefri og Vegansk
Flytende Melange Melkefri og Vegansk
Flytende Melange Melkefri og Vegansk er beregnet for deg som ønsker melkefritt og vegansk alterna… Les mer

Kommentarer