Nøttebunn med sjokoladekrem og bær
Nøttebunn med sjokoladekrem er en saftig og god festkake som er naturlig glutenfri. Den fyldige sjokoladekremen får godt følge av friske bær, noe som gjør denne kaken til en ren smaksfornøyelse.
Ingredienser
Nøttebunn
Sjokoladekrem
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Nøttebunn
1. Varm opp ovnen til 160 grader.
2. Ha mandler og hasselnøtter i en food processor eller bruk en stavmikser, og mal nøttene til de er finkornet.
3. Skill ett og ett egg av gangen, og pass på at du ikke får med noe eggeplomme i eggehvitene. Ha eggehvitene i en mikserbolle og pisk på middels hastighet til de begynner på skumme. Dette tar cirka 2 minutter.
4. Tilsett sukkeret litt og litt av gangen, og pisk videre på høy hastighet til marengsen er tykk og blank. Dette tar cirka 8 minutter.
5. Vend de malte mandlene og hasselnøttene forsiktig inn i marengsen. Pass på at luften ikke forsvinner i marengsen.
6. Pensle en bakeform på 25 centimeter med Flytende Melange og dekk bunnen med bakepapir. Ha røren i formen og stek på midterste rille i 35 minutter.
7. Avkjøl kaken i formen mens du lager sjokoladekremen.
Sjokoladekrem
1. Fyll opp en kjele med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav. Finn en bolle av glass eller aluminium som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.
2. Del opp kokesjokoladen og ha i bollen sammen med Melange i terninger. Rør jevnlig til alt er helt smeltet. Sett til side for avkjøling mens du forbereder resten.
3. Hell kald kremfløte i en bakebolle og pisk på høy hastighet til stiv krem.
4. Sikt melis i en bakebolle og pisk sammen med eggeplommene på middels høy hastighet, til du har en lysegul men ganske kompakt eggedosis. Det tar 2 til 3 minutter.
5. Vend pisket krem inn i eggedosisen. Vend deretter forsiktig inn den romtempererte sjokoladeblandingen og rør til du har en tykk sjokoladekrem.
6. Ta nøttebunnen ut av bakeformen og plasser på et kakefat. Fordel sjokoladekremen jevnt utover og pynt med jordbær, bjørnebær og revet kokesjokolade.
Nydelig kake,laget den med valnøtter og meierismør i kremen.!
Takk for hyggelig tilbakemelding, Bjørg! Kos deg med kakebakingen 🙂
Enkel og lage, og fantastisk god:)
Det var hyggelig å høre at kaken faller i smak og at du synes den er enkel å lage, Anne Guri! Vi synes den er perfekt til 17. mai-bordet. Lykke til med bakingen 🙂
Den blir like vellykket og god hver gang😄 Ny favoritt!
Så flott å høre at du er fornøyd med oppskriften, Shifa! Ekstra stas at det er blitt din favoritt, takk skal du ha. Lykke til med bakingen 🙂
Kremen blir så løs og siger utover. Skal den ikke bli litt stivere?
Hei Tove! Det var leit å høre at kremen ikke ble helt vellykket. Kan det være at sjokoladen ikke var kald nok? Er sjokoladen for varm vil den kunne ødelegge kremens konsistens. Lykke til hvis du prøver igjen 😊
Kan bunnen med sjokolade fyllet fryses
Hei Solgunn! Det går fint å fryse bunnen, men sjokoladekremen må lages fersk samme dag eller dagen før servering. Lykke til! 🙂
Hvor stor kakeform, og til hvor mange personer er denne beregnet til?
Hei Britt! I denne oppskriften er det brukt en kakeform på 25 cm i diameter, som vil gi circa 20 kakestykker. Lykke til! 🙂
Kan denne bunnen fryses og så lages ferdig den dagen den skal serveres?
Hei Inger! Ja, bunnen kan fryses. Lykke til! 🙂
Kan man lage i langpanne?
Hva blir oppskrift da ?
Hei Kristin! Du kan gjerne bruke en langpanne. Doble oppskriften for en liten langpanne, og tredoble hvis du skal fylle en stor langpanne. Fremgangsmåte blir som beskrevet for den runde kaken, inkludert steketiden. Lykke til! 🙂
Hei. Hvor lang tid før servering kan denne lages?
Hei Beathe, denne skal være ferdig på en times tid om alt går etter planen. Kanskje greit å beregne en halvtime ekstra, for sikkerhets skyld 🙂 Lykke til!
Beklager at jeg ordla meg litt feil. Kan denne lages en dag eller to før den skal serveres? Mvh Beathe.
Hei igjen, det går helt fint 🙂 Denne kan trygt lages en dag eller to i forkant, men ville ventet med å pynte med bær til kaken skal serveres – for et friskt og fint resultat 🙌🏻