Pastagrateng med kjøttdeig og paprika
Pastagrateng er en lettvint og smakfull middagsrett med mange muligheter. Du kan enten følge oppskriften, fylle den med restene fra gårsdagens middag, eller bytte ut kjøttdeig med både skinke, kylling eller mer grønnsaker.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Sil av vannet når den er ferdig kokt.
3. Kutt løk og paprika i små biter. Finhakk hvitløken.
4. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels varme og ha i løk, paprika og kjøttdeig. Stek i cirka 5 minutter, til kjøttdeigen er gjennomstekt. Ha i den ferdigkokte pastaen.
5. Rør inn hvitløken med creme fraiche og tomatpure. Bland det sammen med kjøttdeig- og pastablandingen.
6. Pensle en middelsstor ildfast form med Flytende Melange og ha i kjøttdeig- og pastablandingen. Dryss over revet ost.
7. Stek pastagratengen på midterste rille i ovnen i cirka 15 minutter, til osten er gyllen.
Veldig god!
Takk skal du ha, Veronica! Vi blir veldig glade for å høre at pastagratengen faller i smak. Kos deg med matlagingen i sommer! 🙂
Ingen krydder av noe slag?
Hei Elisabeth!
Som vi har skrevet kan du lage denne gratengen hvis du har noen rester og da er gjerne de krydret fra før. Ut over det står du fritt til å krydre med det du liker aller best. Smak til med salt, pepper, paprikapulver og kanskje litt basilikum, timian eller oregano. Sødme i form av litt sukker eller honning kan gi ekstra god smak til tomatsausen.
Lykke til 😊