Pleskener er sprø og lette kaker som holder seg godt gjennom hele adventstiden. De er blant de eldste ovnsbakte julekakene og regnes av mange som en klassiker på kakebordet. Kakene er både enkle og raske å lage. De smaker nydelig som tilbehør til for eksempel iskrem, men er også god alene. Kan gjerne pyntes med en liten rosin eller sukatbit på toppen før steking. Oppskriften gir ca. 40 kaker.

Kommentarer

  • Endre Stephensen

    Minner etter farmor. Dette skal jeg selv bake til jul. 👍

    • Cecilie,

      Så hyggelige minner å ha etter farmoren din, Endre! Takk for at du deler, og lykke til med baksten 🙂

  • Siri Hodne

    Min oldemor la pleskener lagvis med tyttebær og krem imellom. Hun kalte den Katalaniakake. Tradisjon i vår jul.

    • Cecilie

      Høres veldig godt ut, Siri!

  • Marit

    Kjempegode 😋😋

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig at oppskriften og kakene falt i smak, Marit 😊

  • sorsig

    De nada. No es necesario iniciar sesión para ver la receta 🙂