Pleskener
Middels
30 min
Pleskener er sprø og lette kaker som holder seg godt gjennom hele adventstiden. De er blant de eldste ovnsbakte julekakene og regnes av mange som en klassiker på kakebordet. Kakene er både enkle og raske å lage. De smaker nydelig som tilbehør til for eksempel iskrem, men er også god alene. Kan gjerne pyntes med en liten rosin eller sukatbit på toppen før steking. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Ingredienser
1 porsjon
3 stk egg
175 gram sukker
200 gram siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Sikt på melet med vaniljesukkeret og rør deigen raskt sammen.
3. Sett deigen med to teskjeer i små topper på bakeplate dekket med bakepapir. Sett en korint i hver kake. Bruk god avstand.
4. Stek kakene i stekeovn ved 200 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen, til de er lyse gule. Avkjøl kakene på rist etter steking.
Minner etter farmor. Dette skal jeg selv bake til jul. 👍
Så hyggelige minner å ha etter farmoren din, Endre! Takk for at du deler, og lykke til med baksten 🙂
Min oldemor la pleskener lagvis med tyttebær og krem imellom. Hun kalte den Katalaniakake. Tradisjon i vår jul.
Høres veldig godt ut, Siri!
Kjempegode 😋😋
Så hyggelig at oppskriften og kakene falt i smak, Marit 😊
De nada. No es necesario iniciar sesión para ver la receta 🙂