Prinsessekake er et imponerende stykke bakverk laget av vanlig bolledeig, kanelfyll, deilig vaniljekrem og tykk, hvit melisglasur. Det kan være vanskelig å få kaken gjennomstekt uten at den blir brent på toppen, men følger du tipsene i denne oppskriften får du en perfekt stekt kake som er fantastisk saftig og god. 1 porsjon passer til en kakeform på 24 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Bolledig:

500 g siktet hvetemel
3 dl melk
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
0.5 pose tørrgjær
1 stk egg + 1 stk til pensling
75 g Melange

Vaniljekrem

1.5 dl melk
0.5 dl fløte
50 g sukker
0.5 ts vaniljesukker
1 stk egg
1 stk eggeplommer
20 g maisenna
25 g Melange

Kanelfyll:

3 ss sukker
3 ts kanel

Melisglasur

1 stk eggehvite
150 g siktet melis
0.5 ts sitronsaft

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Julia

    Den deigen var helt forferdelig når jeg skjevla deigen ut så krympa den bare tilbske

    • Cecilie,

      Hei Julia! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket. Hvis deigen virker «kort» har den mest sannsynlig ikke blitt eltet lenge nok. Gjærbakst er ikke det enkleste å få til, og mange faktorer avgjør om resultatet blir som en ønsker. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

  • Rakeb

    Den ble kjempegod

    • Cecilie,

      Godt å høre at kaken falt i smak, Rakeb! Takk for tilbakemelding, og lykke til med bakingen! 😊

  • Heidi

    Det står at man skal fylle mellomrommet med vaniljekrem. Men ikke for mye. Skal man ikke bruke opp vaniljekremen man har laget. Og hvordan kan man vite når det er for mye?

    • Cecilie,

      Hei Heidi! Det er litt smak og behag hvor mye av vaniljekremen som smøres på bunnen i forkant. Derfor vil det varierer hvor mye krem som er igjen til å fylle mellomrommene. Det er ikke noe i veien for å bruke all vaniljekremen du har laget. Lykke til med bakingen! 🙂

  • JT

    Dette blir jo bare tull, hever jo ikke uten at noe varmes opp. Bruk en annen oppskrift, denne gikk i søpla ☹️

    • Cecilie,

      Hei JT! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Det er ikke lett å vite hva som gikk galt, men vi hjelper deg gjerne hvis du forklarer hva som ikke fungerte. 🙂

  • Kåre Pettersen

    Deilig kake😃👏

    • Anne Cathrine

      Tusen takk, Kåre! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak 😊

  • emma

    skal man velge melllom bakepapir og smør eller ta begge dele når man skal montere første setningen

    • Anne Cathrine

      Hei Emma!
      Du kan selvsagt velge, men det er enklere å få kaken ut av formen hvis man har bakepapir i bunnen og sidene er smurt inn med smør eller margarin. Lykke til med bakingen 😊