Skal du bake gjærbakst til mange er klassisk kringle med fyll en sikker vinner. Utgangspunktet er egentlig det samme som en vanlig bolledeig, men både størrelsen og den unike formen gjør kringlen til et ganske imponerende bakverk. Med fyllet får du også en herlig overraskelse i midten, og et enkelt marsipanfyll gir både god smak og et ekstra saftig resultat. Kringlen kan gjerne fryses.

Ingredienser

1 porsjon

Kringle

1 kg hvetemel
125 gram sukker
1 ts malt kardemomme
0.5 ts salt
5 dl melk
2 stk egg (i deigen)
25 gram gjær
250 gram Melange

Fyll

200 gram marsipan (minimum 50 % mandler)
50 gram sukker
1 stk egg (til pensling)

Melisglasur

160 gram melis
1 stk eggehvite
1 ts sitronsaft
1 ts vann
50 gram grovhakkede mandler (til pynt)

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Marianne Flaate

    Denn kringla så nydelig ut
    Den vil jeg prøve lage😀👍

    • Cecilie,

      Så koselig at du blir fristet til å bake denne, Marianne! Håper du tar sjansen, og at baksten blir vellykket. Fortell oss gjerne hvordan det gikk 🙂