Riflekjeks er en tradisjonsrik mørdeigskake som lages med samme ingredienser som tyske skiver. Kakene får de karakteristiske riflene ved at deigen presses gjennom en kakesprøyte beregnet på mørdeig eller ved å bruke en kjøttkvern med riflemønster. Noen velger å legge to og to kjeks sammen med fyll mellom, for eksempel sjokoladefyll eller smørkrem. 1 porsjon av denne oppskriften gir ca. 40 kaker.

Kommentarer

  • Laila

    Har bakt dem i dag Smaker bra!Takk for oppskrift,

    • Cecilie,

      Så koselig å høre, Laila! Takk for hyggelig tilbakemelding, og lykke til med julebaksten 😊

  • Astrid

    Litt mer vaniljesukker så blir de skikkelig gode!

    • Cecilie,

      Hei Astrid! Det høres nydelig ut med litt mer vaniljesukker. Takk for tipset, og god jul til deg! 🙂

  • Maryann

    God oppskrift og gode kaker. Brukte stål sprøyte.Vær nøye med oppskriften.da blir de fine.

    • Anne Cathrine

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Maryann 😊

  • Marita

    Knall gode,men åssen får du en blöt deig?min ble kompakt….så fikk bare 20stk,da gikk spröyteposen til dundas….skal lage en til,men trenger å vite hva jeg gjorde feil?

    • Marianne

      Du gjorde ikke noe feil. Er deigen bløt, flyter kakene utover stekeplaten og blir skinnflate. Så da sitter du igjen uten noe som kan serveres… Men du kan egentlig ikke bruke vanlig sprøytepose til kakene. (Derfor gikk din istykker) Det er en egen sprøyte i stål med stempel og et riflet munnstykke som brukes. Hvis du ikke har stålsprøyte, lager du pølser som du forsiktig klapper litt ned, så de blir flatere. Du kan evnt lage mønster med gaffel. Noen kaller riflekjeks for Kvernkaker, fordi de bruker kvern (til å lage kjøttpølser) med riflet munnstykke og kjører deigen gjennom kvernen.

      • Anne Cathrine

        Takk for utfyllende svar, Marianne! Dette kan du 😊

    • Anne Cathrine

      Beklager sent svar, Marita! Som Marianne har kommentert her så er det best om man har en egen kakesprøyte med stempel, som tåler denne type deig. Og har du ikke det så kan du trille pølser og lage mønster med gaffel eller en eggedeler som presses forsiktig ned på pølsene. Lykke til 😊

  • Anna

    Disse var fantastiske! Velsmakende nam nam

    • Anne Cathrine

      Hei Anna, så hyggelig tilbakemelding!

  • Kjersti

    Det var en dårlig oppskrift. Smakte ikke godt og riflene ble til pletter i ovnen. Fysj

    • Anne Cathrine

      Hei Kjersti, synd å høre du ikke ble fornøyd med smaken. Håper du finner noen andre oppskrifter her som frister. 😊Ha en fin dag!