Ristopper
Enkel
30 min
Ristopper er en enkel og god julekake, som garantert slår an blant barna. I tillegg er den rask å lage. Oppskriften gir rundt 25 ristopper.
Ingredienser
1 porsjon
6 ss kakao
8 ss sukker
1 dl matfløte
250 gram Delfia
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
1.5 liter puffet ris
Slik gjør du
1. Bland kakao og halvparten av sukkeret i en kjele. Tilsett matfløten og kok opp under omrøring.
2. Ta kjelen av platen og tilsett Delfiafett delt i biter. Rør om til Delfiafettet er oppløst.
3. Pisk egg, resten av sukkeret og vaniljesukkeret til eggedosis
4. Tilsett kakao- og Delfiablandingen litt av gangen. Pisk til massen er blank og tykk.
5. Tilsett puffet ris og bland forsiktig med en slikkepott.
6. Bruk to skjeer til å forme ristopper som du setter på bakeplater dekket med bakepapir, eller i muffinsformer.
7. Sett ristoppen kjølig til sjokoladen har stivnet.
Kakaoblandingen blandet seg aldri med fettet, ble liggende som gjørme nederst uansett hvor varmt jeg varmet det. Prøvde 2 ganger med samme resultat. Også altfor mørk på smak, barna lagde grimaser. Tilsatte mer fløte og sukker, da ble det bra.
Hei Merete! Så leit å høre at ristoppene ikke ble vellykkede. Det er mulig det ble for høy varme da du smeltet sjokolade og Delfia. Hvis du prøver igjen kan det hjelpe å smelte Delfia i vannbad. Deretter tar du bollen ut av vannbadet, og tilsetter sjokoladen i biter, og rører til jevn konsistens. Lykke til! 🙂