Sjokoladekjeks
Store, myke amerikanske sjokoladekjeks er lett å lage og smaker kjempegodt. Denne oppskriften kan fint fryses, slik at du kan servere nystekte sjokoladekjeks når uventet besøk plutselig står på døren. 1 porsjon gir ca 20 sjokoladekjeks.
Slik gjør du
1. Bland sukker, brunt sukker og Melange til kremet konistens.
2. Tilsett eggene og vaniljeessensen.
3. Bland inn det tørre (mel, salt og bakepulver) og til slutt sjokoladen.
4. Ta ca 1 ss av røren på et stekebrett med bakepapir.
5. Stek sjokoladekjeksene på 200 grader i ca 10 minutter.
6. Avkjøl kjeksene på brettet i ca fem minutter før de legges på rist.
Tips!
Rull en pølse av deigen, pakk inn i plastfolie og legg i fryseren. Skjær i skiver og stek opp når du har behov for litt ekstra godt til kaffen, eller uventede gjester står på døren 🙂
Disse cookiene er skikkelig gode og har vert en favoritt i familien min i flere år😊
Så gøy at disse cookiesene er blitt en familiefavoritt, Aimee! Det blir vi glade for å høre. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen i 2025! 😊
Kan man droppe brunt sukker? Har det nemlig ikke.
Hei Anna, det går helt fint 🙂
Litt mindre mel, de fløt på ingen møte utover, brett 2 og 3 måtte jeg klappe ned med skje- og litt mindre sukker da de ble veeeeldig søte, ellers helt ok
Hei Bjørg, og takk for tilbakemelding! Sikkert lurt å redusere mengden mel og sukker om du du ønsker kjeksene litt lettere i konsistens og smak 🙂