Stor vaffelrøre til dugnad
Er du blitt bedt om å lage vafler til neste dugnad eller sportsarrangement? Her får du en enkel og smakfull oppskrift på stor vaffelrøre som gir 5 liter røre, eller cirka 40 vaffelplater. I denne varianten har vi byttet ut deler av hvetemelet med havregryn og sammalt hvete.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Visp egg og sukker sammen i en bolle og spe så med melk og flytende Melange til du har en jevn blanding.
2. Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle og sikt over i det våte mens du rører. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller en stor ballongvisp for å slå ut eventuelle melklumper.
3. La røren svelle en halvtime på kjøkkenbenken før du heller den over på tomme melkekartonger.
4. Legg kartongene med røren i kjøleskap frem til den skal brukes. Vaffelrøre i kjøleskap holder seg i cirka tre dager.
5. Røren kan også fryses. Da er det viktig å ikke fylle kartongen helt full, for røren vil utvide seg og kartongen kan sprekke. Fryst røre holder seg i cirka tre måneder. Ta den ut av fryseren dagen før den skal brukes og la den tine i kjøleskap.
Tips!
Når vaflene skal stekes er det fint å ha litt flytende Melange rett i vaffeljernet, og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Dette gir vaflene en fin farge og god skorpe, samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i vaffeljernet. Legg vaflene i stabel under rene kjøkkenhåndkleder eller i en kaketine med lokk for å holde dem varme underveis.
Kommentarer