Sveitsisk marengssmørkrem
Sveitsisk marengssmørkrem er en mer avansert versjon av den klassiske smørkremen, men som er verdt den ekstra innsatsen. Denne smørkremen er laget med piskede eggehviter, noe som gir en svært luftig og smidig krem som er enkel å jobbe med og har lang holdbarhet i romtemperatur, i motsetning til kremostglasuren som fort kan bli sur og smelte når den står lenge ute. Oppskriften holder til ca. 12 muffins eller 1 langpannekake.
Slik gjør du
1. Ta Melange ut av kjøleskapet og la margarinen bli romtemperert.
2. Lag vannbad. Finn frem en kjele som passer bollen i kjøkkenmaskinen, slik at bollen kan stå over kjelen uten å treffe det kokende vannet.
3. Fyll kjelen 1/3 full med vann og kok opp vannet. Senk temperaturen slik at vannet småkoker.
4. Ha eggehviter, sukker, salt, eddik og vaniljesukker i bollen som hører til kjøkkenmaskinen.
5. Ha bollen over kjelen og rør kontinuerlig med en hånd, mens du holder steketermometeret i den andre hånden. Rør rundt til eggehviteblandingen holder 85 grader. Dette tar ca. 10-12 minutter.
6. Flytt bollen over til kjøkkenmaskinen og pisk eggehvitene til de er tykke, luftige og myke, men ikke rennende. Dette tar ca. 10 minutter. Eggehvitene skal holde ca. 32 grader nå.
7. La kjøkkenmaskinen fortsette å piske mens du tilsetter romtemperert Melange, 1 spiseskje av gangen. Glasuren vil få en suppelignende konsistens i starten, men når du fortsetter å tilsette margarinen, vil den få en luftig og fin konsistens.
8. Vil du ha litt smak på kremen, så kan du tilsette dette. For eksempel litt likør eller smaksdråper fra appelsin, peppermynte eller lignende.
Fikk litt for mye krem, kan denne fryses i sprøyteposen?
Hei Christine! Ja, det kan du. Lykke til! 😊
Hva skjer om tempen blir litt for høy? Feks 100 grader? Har mann litt slingringsmonn?
Hei Siri! For å få et vellykket resultat med marengssmørkrem er det veldig viktig å følge oppskriften nøye, og holde et øye med temperaturen. Den blir ødelagt hvis temperaturen stiger til 100 grader. Lykke til! 🙂
Det betyr at kokker eggehvite og du kan begynne på nytt
Ja, det stemmer, Maria! 😊
Laget en helt lik oppskrift her om dagen. Eneste forskjell var at I den oppskriften trengtes det bare 450g smør i stedet for de 500g brukt i denne oppskriften. Opplevde at oppskriften med mindre smør, smakte overveldende mye smør, nesten som å spise klatter med spør. Synes derfor 500g blir litt mye. Er det mulig å redusere smørmengden? Har hørt dette gjør kremen bløt, men er det vært et forsøk?
Hei Bjørn Andreas! Vi vil ikke anbefale å redusere fettmengden i denne kremen. Et tips kan heller være å øke sukkermengden noe hvis du ønsker mindre smak av Melange margarin/smør. Lykke til! 🙂
Ja det er mulig å redusere smørmengd
Jeg opplever denne som veldig ubalansert. For lite sukker i forhold til margarin gjør at munnfølelsrn blir veldig fet. Fettmengden bør halveres.
Så leit at du ikke ble fornøyd med kremen 😔Jeg vil anbefale at du heller øker sukkermengden noe. Ellers kan det være at du blir sittende med litt lite krem.
Helt enig. Ende opp med masse mer melis, kakao og smeltet sjokolade før det var mulig å kalle godt.
Kan man bruke Melange uten melk her? 🤞🏻
Hei Kirsten, ja det skal funke like bra 🙂