Tangzhong er en japansk bakemetode som gir supersaftig og ekstra holdbar gjærbakst. Metoden går ut på å lage en jevning av mel og væske som varmes opp til 65 grader. Dette gjør at deigen klarer å ta opp mer væske, noe som igjen bidrar til at gjærbaksten blir mykere enn vanlig og at bollene holder seg saftige lengre. Det økte væskeforholdet gjør at deigen kan oppleves som klissete, men ikke vær fristet til å tilsette mer mel. Eltes deigen lenge nok, vil den klare å ta til seg all fuktigheten. 1 porsjon gir 10 til 12 boller.

Ingredienser

1 porsjon

Jevning

40 gram siktet hvetemel
200 gram melk

Bolledeig

460 gram siktet hvetemel
75 gram sukker
1 ts kardemomme
25 gram fersk gjær (eller 0.5 pk. tørrgjær)
175 gram kald melk
75 gram Melange
1 stk egg (til pensling)

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Denne oppskriften er inspirert av Krem.no.

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer