Toscakake er oppkalt etter «Tosca», Puccinis verdensberømte opera, og er en av de mest kjente formkakene som finnes. Med et knasende godt mandellokk og en saftig kake som holder seg lenge, er dette en formkake vi aldri går lei av.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

4 stk egg
4 dl sukker
4 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss Flytende Melange (til pensling)

Mandellokk

175 gram mandler
150 gram Melange
150 gram sukker
2 ss hvetemel
3 ss melk

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Hildur Margun Ytreland

    herlig kakke lett å lage god oppskrift

    • Cecilie,

      Hei Hildur! Så hyggelig å høre at kaken og oppskriften faller i smak. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Kristin Schmidt

    Denne kaken er aldeles nydelig,bakt flere ganger og like god hver gang.

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at kaken faller i smak, Kristin! Det setter vi stor pris på at du deler. Lykke til med bakingen 🙂

  • Elin Nilsen

    Kjempe god kake, lett og grei oppskrift.

    • Cecilie,

      Hei Elin! Flott å høre at kaken faller i smak. Det setter vi stor pris på at du deler, takk skal du ha. God bakelyst til deg! 🙂

  • Thor Weiber

    Hvorfor detter kaken ned på midten etter steking,når jeg skal ta på glasur?

    • Cecilie,

      Hei Thor! Det kan være en utfordring å unngå at kaken siger ned på midten, og det er ikke alltid lett å vite hvorfor den gjør det. Årsakene kan være mange, men som tommelfingerregel er det viktig å passe på at ovnen har riktig temperatur, og ovnsdøren ikke blir åpnet, og at du steker kaken lenge nok. Råvarene må være ferske, også hevemidlene. Samtidig er det viktig å vispe eggedosisen luftig og lenge nok. Håper dette var til litt hjelp. Lykke til med videre bakst! 😊

  • Kristian E. M.

    En slik kake fortjener meierismør. Bruk av melange margarin gir ingen god smak som med meierismør.

    • Cecilie,

      Hei Kristian! Selv synes vi at denne kaken smaker aller best med margarin, men det viktigste er at aller finner en smak som passer for seg. Noen foretrekker smør og andre liker margarin. Det fine er at det finnes begge deler. 😊

  • Trudi

    Veldig enkel og grei oppskrift. God kake også😋 Første gang jeg bakte toscakake i en alder av 58. Minner om barndommens kaker.

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Trudi! Ja, denne bringer frem gode barndomsminner for mange. Lykke til med kakebaksten 🙂

  • Inga

    Hei, er disse mengde på ingredienser for langpanne ?

    • Cecilie,

      Hei Inga! Denne oppskriften passer til en springform på 26 centimeter. Lykke til med bakingen 🙂

  • Lise

    Nydelig kake. Bruker fløte i stedet for melk i mandelmassen og har litt salt i også. Deilig med salt/søt-smak. :))

    • Cecilie,

      Nam, nam, det høres nydelig ut, Lise, takk for tipset! 😊

  • Helga Tharaldsen

    For å få toppingen sprø og knasende, pleier jeg å sette opp varmen til 200 grader varmluft i ca 20 min etter at jeg har lagt på toppingen.

  • Helga Tharaldsen

    Nydelig 60-70-tallskake !!!! ALLE liker den, uansett aldre. Flott at herlige oppskrifter kan hjelpe til å holde tradisjoner i hevd.

    • Cecilie,

      Ja, dette er en klassiker, Helga! Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak hos deg, og takk for tipset om varmluft og høyere varme for å få sprø topping! 😊

  • Steinar

    Super bra oppskrift

    • Cecilie

      Godt å høre at oppskriften faller i smak, Steinar! God bakelyst! 🙂

  • Karl Edvard

    Nydelig kake. Bakt den flere ganger. Er blitt min `signaturkake`!
    Har imidlertid økt mengden fyll med 50%

    Med 50% tykkere `lokk`:

    * 175 gram mandler —> 263 g
    * 150 gram Melange —> 225 g
    * 150 gram sukker —> 225 g
    * 2 ss hvetemel —> 3 ss
    * 3 ss melk —> 4,5 ss

    • Cecilie

      Hei Karl Edvard! Høres ut som en nydelig kake med dobbelt fyll, takk for at du deler! 🙂

  • Torild

    Bakte i går, syns kaka ble veldig kompakt. Fyllet nydelig!
    Men burde ikke det være litt væske i deigen?

    • Anne Cathrine

      Hei Toril!
      Det er ikke så lett å vite nøyaktig hva som har skjedd, men mengdene oppgitt her stemme i forhold til når vi testet oppskriften. Det som kan gjøre at en kakebunn blir kompakt er hvis røren jobbes for mye med etter at melet er tilsatt eller at eggedosisen ikke blir luftig nok. Å sikte melet kan også være med på å gi en lettere kakebunn. Håper disse tipsene kan være til hjelp 😊

  • Edel

    Jeg stekte den i 45 minutter men bunnen ble ikke gjennomstekt, er det noen andre som har opplevet det? Utover det, kaken ble veldig god. Den dro frem barndomsminner, min mor bakte Toscakake😀

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig at smaken satt som den skulle, Edel! Det at kaken ikke ble gjennomstekt kan være fordi temperaturen i din ovn er litt lavere enn den indikerer (noe som er veldig vanlig) eller at den rett og slett ikke stod lenge nok. Her har vi anbefalt 170 grader i totalt 50 minutter, men det kan være du kunne latt kaken stå opp til en time. Husk at kakebunnen ikke behøver å være gjennomstekt før toppingen legges på. Håper dette kan være til hjelp dersom du velger å bake toscakaken igjen 😊

  • May Britt

    Har noen testet denne med glutenfritt mel og eventuelt melange uten melk?( gluten og laktosefri)

    • Anne Cathrine

      Hei May Britt! Vi har ikke testet selv men det burde gå fint å bake denne både gluten- og laktosefritt. Flytende melange erstattes med 180 g laktosefri Melange i kakebunnen. Til toppingen bruker du samme mengde og melken kan selvsagt være laktosefri. Når det kommer til mel kan du fritt velge en fin melmiks eller kakemiks du liker. Det kan være du bør redusere litt på melmengden da glutenfritt mel kan gi et litt mindre saftig resultat. Lykke til med kakebakingen 😊

  • Rigmor Pedersen

    Altfor mye sukker i kakebunnen og til sammen med fyllet oppå har du 1/2 liter sukker i hele oppskrifta.. Uææh!

    • Anne Cathrine

      Det er ikke noe i veien for at du kan redusere sukkermengden i kakebunnen. Prøv deg frem til det du synes er passe mengde. Når det kommer til toppingen så er sukkeret viktig for at det skal karamellisere seg, men det er sikkert mulig å benytte litt mindre her også. Lykke til med kakebakingen 😊

  • Katrine

    Kan man bruke vanlig Melange i kaka istedetfor flytende Melange? Skal man evt fortsatt bruke 2dl?

    • Anne Cathrine

      Hei Katrine! Det har vi ikke testet selv, men det burde gå fint å bruke smeltet Melange. Bruk samme mengde. Lykke til med kakebakingen 😊

  • Paula Rønquist

    Kan denne fryses?

    • Anne Cathrine

      Ja, det kan den godt 😊

  • Berit Bergmann Gundersen

    I steden for flytene margarin og melk bruker jeg et beger med lettrømme. Veldig godt! Kaller den for solskinnskake😊👍

    • Anne Cathrine

      Takk for tipset 😊Den solskinnskaken høres veldig god ut.

    • WBN

      I bunnen eller i fyllet?