Troikakake har en unik og helt uimotståelig god smak, akkurat som sjokoladen den er oppkalt etter. Konfektkaken består av lag med nøttebunn, marsipan, fløyelsmyk trøffelkrem, frisk bringebærgelé og mørk sjokolade. Det som er viktig å huske på er at geléen ikke må komme i kontakt med marsipanen. Da vil nemlig marsipanen begynne å smelte og flyte utover. Denne oppskriften passer til en langpanne på cirka 30×40 centimeter.

Ingredienser

1 porsjon

Nøttebunn

400 gram hasselnøtter
6 stk eggehviter
300 gram sukker
400 gram marsipan

Sjokoladekrem

1.5 dl vann
200 gram melis
6 stk eggeplommer
300 gram Melange
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker

Gelé:

5 dl vann
2 pk bringebærgelépulver á 125 gram

Sjokoladetrekk

150 gram 70% kokesjokolade
25 gram Delfia

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Marina-Eleni

    Hei!Kan denne kaken fryses?

    • Anne Cathrine

      Hei! På grunn av laget med gelé i troikakaken vil vi ikke anbefale å fryse denne kaken. Men den kan oppbevares mange dager, sikkert opp til en uke eller lenger, i kjøleskapet. Lykke til med kaken 😊

  • Augun

    Kan denne kaka fryses ?

    • Paula Midtbø

      Kan den fryses?

      • Anne Cathrine

        Beklager sent svar, Paula! Vi anbefaler ikke å fryse denne kaken på grunn av gelélaget, men håper du har prøvd deg frem og funnet ut noe som fungerer. GOd bakelyst 😊

    • Anne Cathrine

      Beklager sent svar, Augun! Du har kanskje prøvd deg frem selv, men vi anbefaler ikke å fryse denne kaken på grunn av geléen. Oppbevar den heller i kjøleskapet – der kan den stå i flere dager. Lykke til 😊

  • Jowita

    Hei.
    Hvilken Type marsipan trenger til kake ? Jeg kjøpt marsipan til kanelboller og dekorering .
    Denne marsipan er god ?

    • Jowita

      Hei.
      Hvilken Type marsipan trenger til kake ? Jeg kjøpt marsipan til kakelokk og dekorering .
      Denne marsipan er god ?

      • Signe Marie

        Hei Jowita, den typen skal fungere bra. Lykke til!

        • Jowita

          Hei Signe Marie🙂Jeg lagde kaken i henhold til oppskriften din, men dessverre er kremen veldig sjelden, hva gjør jeg galt?

          • Irini

            Hei.
            Dette må jeg si. Det var en dårlig opplevelse. Sjokoladekremen var tyntflytende og melange var ikke greit. Jeg følgte din oppskrift akkurat som du sier. Til slutt jeg lagte en annen krem.
            Sjokoladetrekk var tjukk og kunne ikke stryke ut. Jeg tror at hvis sjokoladetrekk kunne være litt flytende(å kunne sette inn fløtte) skulle stryke greit.
            Beklager men så greit som ser kaken ut så komplisert den var👎

          • Cecilie,

            Hei Irini! Det var leit å høre at kaken og baksten ikke ble vellykket. Dette er ikke av de enkleste kakene å bake, det har du rett i. Temperatur på ingrediensene er avgjørende for et godt resultat. La sjokoladekremen stå kaldt i rundt 30-60 minutter for at den ikke skal være flytende lenger. Hvis sjokoladetrekket ikke lar seg stryke ut er det også temperaturen som er for lav. Håper ikke du har mistet motet, og lykke til hvis du prøver igjen 🙂

  • Ina

    Sjokoladekremen min ble veldig tynnflytende, er det normalt?

    • Karina

      Hei Ina! Kremen skal bli litt tykkere. Kan det være at eggeplommene ikke er pisket lenge nok?
      Det kan også være at den vil stivne om den får stå kaldt en stund. I rundt 30-60 minutter.