Troikakake i langpanne
Troikakake har en unik og helt uimotståelig god smak, akkurat som sjokoladen den er oppkalt etter. Konfektkaken består av lag med nøttebunn, marsipan, fløyelsmyk trøffelkrem, frisk bringebærgelé og mørk sjokolade. Det som er viktig å huske på er at geléen ikke må komme i kontakt med marsipanen. Da vil nemlig marsipanen begynne å smelte og flyte utover. Denne oppskriften passer til en langpanne på cirka 30×40 centimeter.
Ingredienser
Slik gjør du
Nøttebunn
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne på cirka 30×40 cm med bakepapir. Om det er vrient å få bakepapiret til å ligge stille kan du smøre litt Melange i kantene.
2. Ta ut Melange fra kjøleskapet og la den stå på benken slik at den blir romtemperert til du skal lage sjokoladekremen.
3. Bruk food processor og kjør nøttene til de er helt finmalte.
4. Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Pass på at bollen er helt ren, ellers vil ikke eggehvitene stivne. Tilsett litt og litt sukker mens maskinen går, til du har stiv marengs. Det tar cirka 3 minutter.
5. Bland sammen nøttene og marengsen. Fordel massen utover i langpannen og bruk en slikkepott eller lignende til å stryke overflaten så jevn som mulig. Slå ut eventuelle luftlommen med å dunke formen i benken et par ganger.
6. Stek nøttebunnen på rist midt i ovnen i cirka 30 minutter og avkjøl i formen.
7. Kjevle marsipanen ut til et rektangel som er stort nok til dekke nøttebunnen og sett til side mens du lager sjokoladekremen.
Sjokoladekrem
1. Kok opp vann og siktet melis i en kasserolle. La sukkerlaken småkoke i 5 minutter og sett til side.
2. Pisk eggeplommene på middels hastighet i 5 minutter. Tilsett den varme sukkerlaken ved å helle en forsiktig ned langs kanten av bollen mens vispen går.
3. Tilsett romtemperert Melange i terninger og sikt inn kakaopulver og vaniljesukker. Kjør maskinen til alt er bland godt sammen. Om du synes kremen er for tyntflytende kan du sette den i kjøleskapet en halvtimes tid.
4. Smør et tynt lag sjokoladekrem på den avkjølte nøttebunnen og legg på marsipanen. Dette gir feste til marsipanen.
5. Smør resten av kremen i et jevnt lag oppå marsipanen og sett kaken i kjøleskapet mens du forbereder geléen.
Gelé
1. Kok opp vann og rør inn gelépulveret til det har løst seg opp. Legg merke til at du kun skal bruke halvparten av væsken som står på pakningen.
2. La geléen avkjøles i kjøleskapet i 15 til 20 minutter, til den er ganske tyktflytende. Hell geleen på kremlaget og sett kaken i kjøleskapet i cirka 4 timer, eller til geléen har stivnet.
Sjokoladetrekk
1. Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt over vannbad. Tilsett delfiafettet og rør om til alt har smeltet. Ta blandingen bort fra varmen og avkjøl i 5 til 10 minutter.
2. Hell sjokoladetrekket forsiktig på geléen over baksiden på en spiseskje. Stryk ut med slikkepott eller lignende før sjokoladen stivner på den kalde geléen. Det går veldig raskt.
3. Når du skal skjære kaken i serveringsstykker er det lurt å bruke en skarp kniv med oppvarmet knivblad. Du varmer opp kniven ved å skylle den i varmt vann før du begynner å skjære.
Hei!Kan denne kaken fryses?
Hei! På grunn av laget med gelé i troikakaken vil vi ikke anbefale å fryse denne kaken. Men den kan oppbevares mange dager, sikkert opp til en uke eller lenger, i kjøleskapet. Lykke til med kaken 😊
Kan denne kaka fryses ?
Kan den fryses?
Beklager sent svar, Paula! Vi anbefaler ikke å fryse denne kaken på grunn av gelélaget, men håper du har prøvd deg frem og funnet ut noe som fungerer. GOd bakelyst 😊
Beklager sent svar, Augun! Du har kanskje prøvd deg frem selv, men vi anbefaler ikke å fryse denne kaken på grunn av geléen. Oppbevar den heller i kjøleskapet – der kan den stå i flere dager. Lykke til 😊
Hei.
Hvilken Type marsipan trenger til kake ? Jeg kjøpt marsipan til kanelboller og dekorering .
Denne marsipan er god ?
Hei.
Hvilken Type marsipan trenger til kake ? Jeg kjøpt marsipan til kakelokk og dekorering .
Denne marsipan er god ?
Hei Jowita, den typen skal fungere bra. Lykke til!
Hei Signe Marie🙂Jeg lagde kaken i henhold til oppskriften din, men dessverre er kremen veldig sjelden, hva gjør jeg galt?
Sjokoladekremen min ble veldig tynnflytende, er det normalt?
Hei Ina! Kremen skal bli litt tykkere. Kan det være at eggeplommene ikke er pisket lenge nok?
Det kan også være at den vil stivne om den får stå kaldt en stund. I rundt 30-60 minutter.