Vaffel med sprøstekt ribbe
I denne enkle oppskriften kan du la restene av svineribba gjenoppstå i helt ny drakt. Svineribbe smaker nemlig nydelig sammen med asiatiske smaker som soyasaus, sesam og kinesisk five spice-krydder. Det krydrede og salte kjøttet smaker himmelsk med sprø grønnsaker i søt vaffel. Oppskriften kan også lages med rester av pinnekjøtt, pølse og kalkun.
Ingredienser
Vafler
Dressing
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Følg denne oppskriften på vaffelrøre og stek vafler. Avkjøl på rist.
2. Skjær ribben i strimler og fjern eventuelle ben.
3. Krydre ribben med five spice-krydder og stek i en panne med Flytende Melange til ribben er gyllen og sprø.
Tips!
Five spice-krydderblandingen finner du i de fleste velassorterte matvarebutikker som Mega og Meny, men det er også enkelt å lage den selv. Du blander bare lik mengde av malt kanel, fennikelfrø, szechuanpepper, nellik og stjerneanis.
5. Skrell og riv gulrøttene, strimle rødkål og skjær eplet i tynne staver.
6. Bland riseddik, soyasaus, sesamolje, sesamfrø og honning til en dressing og bland med grønnsakene.
7. Legg en neve grønnsaker på et vaffelhjerte og stekt ribbe på toppen.
8. Pynt med hakket, frisk koriander og skiver chili, om du ønsker det.
Kommentarer