Denne enkle og supersaftige langpannekaken har en nydelig smak av vanilje som alle kan like. I tillegg er den lett å lage. Den er derfor perfekt å ta med til avslutninger, bursdagsfester eller andre store sammenkomster. Ønsker du å gi kaken litt ekstra smak kan du tilsette bær, kaffe, sjokolade eller lakrispulver i glasuren. Kaken er også fin å fryse ned i mindre porsjoner.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

300 gram sukker
4 stk egg
150 gram Flytende Melange
300 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
0.25 ts salt
1.5 dl melk
150 gram vaniljeyoghurt

Smørkrem

150 gram Melange
4 ss melk
250 gram melis
2 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Marie

    Hei! Kan man lage denne i 1/2 runde kakeformer?

    • Cecilie,

      Hei Marie! Du kan gjerne halvere oppskriften og bruke en kakeform på 22/24 cm i diameter. Håper det var svar på spørsmålet ditt. Lykke til med bakingen! 😊

  • Ksanet

    Hei
    Jeg skal kjøpe en ostekrem ( Toro) i stedet for å lage krem selv. En pakke er 126 gram, er det nok?

    • Cecilie,

      Hei Ksanet! Det har vi ikke prøvd selv, men jeg vil tro at en pose er beregnet på en vanlig kake, så mulig du trenger to poser for langpannekaker som denne. Du får prøve deg litt frem. Lykke til! 🙂

  • Alva

    Om jeg skal erstatte yoghurt med melk hvor mye melk må jeg ha da?

    • Cecilie,

      Hei Alva! Bruk samme mål som yoghurt. Lykke til! 🙂

  • Ole

    Hei, blir kaken ødelagt om jeg ikke bruker vaniljeyoghurt?

    • Cecilie,

      Hei Ole! Du kan gjerne erstatte vaniljeyoghurten med annen type yoghurt eller melk. Lykke til! 🙂

  • Jeanette

    For en nydelig kake byttet ut vanlig melange med melange uten melk. Også byttet jeg det våte med lik mengde oatly vaniljesaus. Lagde smørkremen med melange uten melk og tilsatte litt oatly vaniljesaus i den også. 2 gang den blir med på avslutning i sommer! Toppet med alle regnbuens fargerstrøssel! God kake:)

    • Cecilie,

      Så herlig å høre at kaken falt i smak, Jeanette! Høres ut som du fant en fin egen vri på oppskriften. Takk for tilbakemeldingen, og god sommer til deg! 🙂

  • Phillipa

    kaken min er i ovnen nå. Jeg får håpe den er god !

    • Cecilie,

      Håper kaken din falt i smak, Phillipa! God bakelyst til deg! 🙂

  • Lise

    Kaken var veldig god😜

    • Cecilie,

      Hei Lise! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! God bakelyst til deg! 🙂

  • Kjell

    Lettvint og god kake 😊👏👏 jeg laget den i springform , funka bra det 😊

    • Cecilie,

      Hei Kjell! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak – og at du fant din egen løsning med springform. God bakelyst! 🙂

  • Erika

    Hvis jeg setter kaken i kjøleskapet med ostekrem/smørkrem rundt seg, og lar den stå over natta, kommer den da til å endre konsistens eller kommer smørkremen/ostekremen til å trekke inn i kaka slik at den blir bløt?

    • Cecilie,

      Hei Erika! Det går helt fint å sette kaken i kjøleskap over natten. Kaken blir ikke tørr hvis du husker å ta den ut 0,5 time eller helst 1 time før den skal spises. Glasuren trekker ikke inn hvis kaken er helt avkjølt før den smøres på. Lykke til! 🙂

  • 𝕄𝕒𝕥𝕙𝕚𝕝𝕕𝕖 𝕁𝕖𝕟𝕤𝕖𝕟

    Alt for søt!

    • Cecilie,

      Hei Mathilde! Det var leit å høre at du synes kaken var for søt. Hvis du vil prøve igjen kan du redusere sukkeret noe, og se om du synes det smaker bedre. Lykke til! 🙂

  • Kamma

    Med litt strøssel oppi kaken tror jeg den blir perfekt

    • Cecilie,

      Hei Kamma! Ja, strøssel på toppen av kaken høres lekkert ut, takk for tipset! God bakelyst til deg! 🙂

  • Vilde

    Kan man kutte ut vaniljeyoghurt fordi vi har ikke noe yoghurt hjemme vis ikke må jeg dra på butikken

    • Cecilie,

      Hei Vilde! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å kutte ut yoghurten, eller for eksempel bruke melk istedenfor yoghurt. Gi oss gjerne tilbakemelding på resultatet, og lykke til! 🙂

  • Jenny

    Hei. Hva kan jeg erstatte vanilje yoghurt med? Har ikke noe vanilje yoghurt.

    • Cecilie,

      Hei Jenny! Du kan gjerne erstatte vaniljeyoghurten med annen type yoghurt, for eksempel naturell. Lykke til! 🙂

  • Jenny

    Kommer kaken til å bli tørr om den står i kjøleskapet med krem på i noen timer? Smaker det fortsatt godt? Endrer den konsistens?

    • Cecilie,

      Hei Jenny! Det går helt fint å sette kaken i kjøleskap noen timer uten at den blir tørr hvis du husker å ta den ut av kjøleskapet minst en halvtime, og gjerne en time før den skal spises. Lykke til! 🙂

  • Connie

    Denne blir sikkert god med litt kanel og epler oppi. Må testes 😋😅

    • Cecilie,

      Det høres veldig godt ut, Connie! Si fra om du tester den varianten – vi vil gjerne høre hvordan det går 😊 God bakelyst!

  • May Lisbeth

    Prøver denne i dag men kan mann bruke vanlig melansje og smelte det i vannbad

    • Cecilie,

      Hei May! Nå er du kanskje allerede ferdig med å bake, men ja, du kan fint bruke smeltet Melange i denne oppskriften. Håper kaken faller i smak 😊

  • Laila Jenssen

    Jeg prøver denne i dag ,men jeg brukte 28 springform . Steketiden var 30-35 min i min ovn .
    Skal ha den med på søndagstur . Gleder meg til å smake på den.

    • Cecilie,

      Det er ikke noe i veien for å lage denne i en stor springform slik som du har gjort her, og det er også supert at du tilpasser steketiden til din egen ovn. Det varierer veldig fra ovn til ovn.

      Håper kaken ble tatt godt imot på turen 😋

  • Synøve

    Er dette oppskrift til den store langpanna som hører til i stekeovnen.

    • Cecilie,

      Hei Synøve!
      Vi har brukt en liten langpanne på ca 25×35 cm til denne oppskrften. Hvis langpannen som hører til stekeovnen har høye kanter (minst 5 cm) kan du bruke den men da bør du nok doble oppskriften. Lykke til med bakingen 😊

  • Sara

    Hvor mange stk blir det?

    • Cecilie,

      Hei Sara!
      Det kommer litt an på hvor store eller små stykker du ønsker, men til en liten langpanne på ca 25×35 cm vil du fint kunne få 16 gode kakestykker.
      Kos deg med kakebakingen 😊

      • Sami

        Jeg har ikke så masse melis så det blei sån 150 gram vil krem smake det samme

        • Cecilie,

          Hei Sami!
          Du er kanskje ferdig med kaken allerede, så håper du fant ut av det.

          Smaksmessig vil det nok ikke gjøre noe om du bruker mindre melis, men det kan påvirke konsistensen. Med såpass mye mindre melis ville jeg nok nedjustert litt på de andre ingrediensene også for å få et best mulig resultat.

          God bakelyst 😊

  • thilde

    veldig nam

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Thilde 😊 Kos deg med vaniljekaken!

  • Linnea

    Den er så god

    • Cecilie,

      Så gøy at kaken falt i smak, Linnea 😊

  • Nora

    Den er kjempe god!

    • Marthe

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Nora! ☺️

  • ?

    Går det an å bytte ut vanilje yoghurt med vanilje kesam?

    • Cecilie,

      Hei! Det har vi ikke prøvd selv, men jeg går ut fra at det skal gå veldig bra! Gi oss gjerne tilbakemelding på resultatet, og lykke til!

      • Ida

        Denne er kjenpegooooood!

        • Cecilie,

          Så gøy at kaken har falt i smak, Ida 🤩

  • Ann Enger

    Har ikke flytende Melange er det samme mengde

    • Cecilie,

      Ja, du kan bruke 150 gram smeltet Melange i stedet for Melange Flytende.

  • Gunn

    Hei !
    Blir kaken nesten like god om man bruker glutenfri mel /lys mel til den ?

    • eva_katta@hotmail.com

      Det vil jeg gjerne vite også

      • Cecilie,

        Vi har ikke testet oppskriften med glutenfritt mel, men siden det har andre bakeegenskaper enn vanlig hvetemel vil det naturligvis påvirke resultatet. Anbefaler at dere prøver dere frem med forskjellige meltyper.

        Lykke til med bakingen 😊

  • Celine

    Kaken var akkurat som den var bildet av på bildet! Men vi hadde ikke vaniljeyoghurt så vi tok ikke med det, men den ble fortsatt dritgod! Jeg anbefaler denne virkelig!👍

    • sorsig

      Hei, Celine, og takk for super tilbakemelding! Godt å høre at den falt i smak, selv uten vanilje yoghurten 🙂 Erstattet dere den med annen ingrediens?

  • Wenche

    Hvor mange porsjoner ganger jeg opp med, i oppskriften, for å få til en ca 40×30 langpanne??
    Blir en fryktelig svær porsjon og xxx antall egg, dl sukker mm??

    • sorsig

      Hei Wenche, her ville jeg lagt til ca halvparten – altså fra 300 til 450 g sukker, 4 egg til 6 egg osv. Håper det var til hjelp 🙂

      • Ilham

        Hei eg har kun 2 egg kan det går bra

        • Cecilie,

          Det kan bli litt lite til en langpanne. Anbefaler deg heller å halvere oppskriften og steke den i en kakeform på 22/24 cm i diameter. Lykke til med bakingen 😊

  • Tommy

    Kake hevet ikke, men den var gala god. Byttet ut yoghurt med jordbæryoghurt
    å jordbær på toppen. Mmm

    • Signe Marie

      Hei Tommy, glad du likte den! Men rart den ikke hevet noe. Kan du ha glemt bakepulver, eller vært litt beskjeden med mengden? Jordbæryoghurt og jordbær på topp høres forresten supergodt ut 😋

  • Kjersti

    Kaken var høy og fin da den var ferdig. Satte den på rist til avkjøling å den bare seeg sammen. Vi er 2 forskjellige som har opplevd det. Nå er kaka knapt 1 cm høy. Brukte langpanne mål etter oppskrift.

    • Signe Marie

      Hei Kjersti! Det var leit å høre at kaken falt sammen. Det er vanskelig å vite hva som kan ha gått galt her, men i tillegg til å bruke både natron og bakepulver er det viktig at egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Om kaken er for lite stekt kan det også føre til at den faller sammen. Steketid kan variere litt fra ovn til ovn, så sjekk gjerne med en kakepinne mot slutten for å være sikker på at den er godt nok stekt.

      • Marit Midtskogen

        kaken var noe for søt synes jeg,,,,høy og fin i ovnen men seg sammen når jeg tok den ut,,,,,fulgte oppskriften til pungt å prikke,,,,

        • Sigrun

          Det lover godt, elsker det dom er for søtt 🤩