Denne enkle og supersaftige langpannekaken har en nydelig smak av vanilje som alle kan like. I tillegg er den lett å lage. Den er derfor perfekt å ta med til avslutninger, bursdagsfester eller andre store sammenkomster. Ønsker du å gi kaken litt ekstra smak kan du tilsette bær, kaffe, sjokolade eller lakrispulver i glasuren. Kaken er også fin å fryse ned i mindre porsjoner.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

300 gram sukker
4 stk egg
150 gram Flytende Melange
300 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
0.25 ts salt
1.5 dl melk
150 gram vaniljeyoghurt

Smørkrem

150 gram Melange
4 ss melk
250 gram melis
2 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Live

    Hei,
    Kan denne kaken lages melkefri for de med laktoseintoleranse?

    • Cecilie,

      Ja, det går fint å bruke laktosefri melk i denne, Live! Lykke til 🙂

  • Merete

    Hei! Tenkte å sprøyte kremen som roser på toppen. Er den luftig nok til det? Om ikke; Vurderer i så fall å lage den samme kremen men med philadelphia i tillegg (for en luftig og lett ostekrem), men det passer kanskje ikke helt til kaken? 🙂

    • Cecilie,

      Hei Merete! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å ha kremen i sprøytepose. Det høres nydelig ut med philadelphia i tillegg også. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

      • Merete

        Hei! Opplevde at kremen ble litt for kompakt med den vanlige smørkremen for sprøytepose. Jeg doblet kremen, tilsatte en boks Philadelphia og litt mer melis og vips; fine roser på toppen 🙂

        • Cecilie,

          Godt å høre at du fant en løsning som passet perfekt, Merete! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med kakebakingen i sommer 🙂

  • Alyssa

    How to store cake if you make it night before the party?

    • Cecilie,

      Hello Alyssa! You can store the cake in the fridge in an airtight container. Have a nice party 😊

  • Lene

    Hvor mye smørkrem til stor longpanne (30•40)?

    • Cecilie,

      Hei Lene! Du kan gange alle ingredienser med 0,5 hvis du ønsker å lage kaken i en stor langpanne. Lykke til! 🙂

  • Siri

    Supergod kake.,smelter i munn,veldig saftig..😋😋
    Min nye favoritt!

    • Cecilie,

      Alltid deilig å høre at en av våre oppskrifter blir favoritter, Siri! Enig i at denne er en vinner. Takk skal du ha for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • Svein åge

    Kjempegod kake😊

    • Cecilie,

      Godt å høre at kaken faller i smak, Svein Åge! Takk skal du ha, og god bakelyst 🙂

  • Peri

    Hvor mye er en porsjon?

    • Cecilie,

      Hei Peri! En porsjon passer i en liten langpanne på cirka 25×35 centimeter, og gir ca. 12 gode kakestykker. Lykke til! 🙂

  • Stine

    Kan denne lages glutenfri Mon tro? Noen som har tips?

    • Cecilie,

      Hei Stine! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å erstattet melet med glutenfritt mel. Anbefaler at du prøver med noen ulike glutenfrie meltyper, og ser hva som gir best resultat. Lykke til! 😊

      • Hilde

        Jeg har laget den glutenfri flere ganger, med godt resultat. Har også smaksatt den annerledes (kakao/ sitron/ krydder. Erstatter yoghurt med sitronsaft i sitronkake, og dropper natron). Bruker Semper sin lyse melmix.

        • Cecilie,

          Takk skal du ha, Hilde! Godt å høre at denne kan lages glutenfri med godt resultat. Lykke til bakingen, håper det smaker 🙂

  • Siv

    Hei! Kan man bruke stor brødform til denne oppskriften?

    • Cecilie,

      Hei Siv! Det har vi ikke prøvd selv, men fordi denne kaken er ganske kompakt vil vi ikke anbefale å lage denne i brødform. Lykke til! 🙂

      • Siv

        Takk for svar! 🙂

  • Isabella

    Jeg syntes det var veldig enkelt det tok ikke alt for lang tid. Veldig godt også😍

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at du synes det var enkelt å bake denne, og at vaniljekaken falt i smak, Isabella! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Carmenbakken sellæg

    Nam

    • Cecilie,

      Så koselig at oppskriften frister, Carmen! Lykke til med bakingen! 🙂

  • Violeta

    Hei! Jeg prøvde å lage kaken, synes den er god på smak men den ble skikkelig kompakt. Hva gjør kakene mine kompakt? Føler ikke jeg rørte veldig mye mer enn nødvendig.. kan det ha noe med ovn eller steketid å gjøre?

    • Cecilie,

      Hei Violeta! Så leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket. Det er ikke godt å si akkurat hva som gikk galt. Men et tips er å være nøye med alle målene, og veie eggene, som gjennomsnittlig veier 63 gram. Lykke til hvis du prøver igjen 😊

  • Torill larsen😊

    Oi oi 😳😍👍👏👏👏væældig god😊

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at kaken falt i smak, Toril! Ikke uten grunn at dette er en favoritt hos mange. Lykke til med bakingen 🙂

  • Irene

    Så god 😊

    • Cecilie,

      Koselig å høre, Irene! Ja, dette er en favoritt hos mange. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • Lubna

    Denne kaken er fantastisk 🤩

    • Cecilie,

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Lubna! Vi synes også dette er en favoritt! God påske til deg 🙂

  • Kristin

    Hei,
    Om jeg skal bytte ut yoghurten med melk, hvor mange dl melk tilsvarer det?
    Dersom jeg ikke har en liten langpanne, vil denne røren da passe i feks en standard rund bakeform?

    • Cecilie,

      Hei Kristin! Du kan erstatte 150 gram yoghurt med 1,5 dl melk. Det går fint å bruke en rund kakeform på 24 cm i diameter til denne oppskriften. Lykke til med bakingen! 😊

  • Mahsa

    Hei jeg lurte på om denne oppskriften har spir av nøtter?

    • Cecilie,

      Hei Mahsa! Oppskriften har ikke spor av nøtter. Lykke til! 🙂

  • Erika Helene og Else

    Kjempe gøy og bake med venner

    • Cecilie,

      Hei Erika Helene og Else! Det høres koselig ut å bake denne kaken sammen. Kos dere med kaken, og takk for tilbakemeldingen 🙂

      • Frida

        Lett og smakte bra

  • Luna 10 år

    Kaken var nydelig , enkel og så god
    😋

    • Cecilie,

      Så hyggelig at kaken falt i smak, Luna! Denne kaken er en favoritt hos mange, og det skjønner vi godt. Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst! 🙂

  • Ruftana 12år

    Kan jeg bruke Biola?

    • Cecilie,

      Ja, det kan du, Ruftana! Lykke til! 🙂

  • Vilde

    Jeg ha ikke milk

    • Cecilie,

      Hei Vilde! Hvis du mangler melk kan du erstatte den med 1 dl yoghurt blandet ut i 0,5 dl vann. Lykke til! 😊

  • Emilie 10 år

    Nammm den er så go

    • Cecilie,

      Lykke til med bakingen, Emilie, og kos deg med kaken! 🙂

  • Stella 10 år

    Den var veldig god

    • Cecilie,

      Ja, dette er virkelig en vinner, Stella! Takk for tilbakemeldingen og god bakelyst! 🙂

  • Izabela fra sætrw

    Denne kaken var sååå god jeg var syk og av kaken følte jeg meg mye bedre

    • Cecilie,

      Godt å høre at kaken fikk deg til å føle deg bedre, Izabela! Lykke til med videre baking 😊

  • Marielle

    Jeg elsker denne kaken og har lagt den mange ganger.En gang så lagte jeg halve vanilije og halve sjokolade og mikset det .Det ble SÅÅÅ godt 👍🏽Prøvde engang med rema smør og det var ikke like godt..Melange er det beste til denne oppskriften .Forsett med disse nydelige oppskriftene 👍🏽👍🏽❤️

    • Cecilie,

      Så hyggelig tilbakemelding å få, Marielle! Det høres veldig godt ut med sjokolade i denne, det må prøves en dag. God bakelyst til deg! 🙂

  • Sara

    Kan jeg bruke brun sukker? Og smør isteden for melange?

    • Cecilie,

      Hei Sara! Vi synes selvfølgelig at kaken blir aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør og brunt sukker. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Lotta

    Jeg har ikke lagd denne kaken før men har tenkt til å lage den hos tanten min.

    • Cecilie

      Lykke til med bakingen, Lotta! 🙂

  • Christel

    Beste kaken jeg har smakt

    • Cecilie

      Så flott å høre at denne enkle og supersaftige langpannekaken falt i smak, Christel! 🙂

  • Dominik

    Det er ein av dei beste av alle kakene eg har laga 😍

    • Cecilie

      Hei Dominik! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, takk skal du ha, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Marie

    Hei! Kan man lage denne i 1/2 runde kakeformer?

    • Cecilie

      Hei Marie! Du kan gjerne bruke en kakeform på 24 cm i diameter. Håper det var svar på spørsmålet ditt. Lykke til med bakingen! 😊

  • Ksanet

    Hei
    Jeg skal kjøpe en ostekrem ( Toro) i stedet for å lage krem selv. En pakke er 126 gram, er det nok?

    • Cecilie

      Hei Ksanet! Det har vi ikke prøvd selv, men jeg vil tro at en pose er beregnet på en vanlig kake, så mulig du trenger to poser for langpannekaker som denne. Du får prøve deg litt frem. Lykke til! 🙂

  • Alva

    Om jeg skal erstatte yoghurt med melk hvor mye melk må jeg ha da?

    • Cecilie

      Hei Alva! Bruk samme mål som yoghurt. Lykke til! 🙂

  • Ole

    Hei, blir kaken ødelagt om jeg ikke bruker vaniljeyoghurt?

    • Cecilie

      Hei Ole! Du kan gjerne erstatte vaniljeyoghurten med annen type yoghurt eller melk. Lykke til! 🙂

  • Jeanette

    For en nydelig kake byttet ut vanlig melange med melange uten melk. Også byttet jeg det våte med lik mengde oatly vaniljesaus. Lagde smørkremen med melange uten melk og tilsatte litt oatly vaniljesaus i den også. 2 gang den blir med på avslutning i sommer! Toppet med alle regnbuens fargerstrøssel! God kake:)

    • Cecilie

      Så herlig å høre at kaken falt i smak, Jeanette! Høres ut som du fant en fin egen vri på oppskriften. Takk for tilbakemeldingen, og god sommer til deg! 🙂

  • Phillipa

    kaken min er i ovnen nå. Jeg får håpe den er god !

    • Cecilie

      Håper kaken din falt i smak, Phillipa! God bakelyst til deg! 🙂

  • Lise

    Kaken var veldig god😜

    • cecilie

      Hei Lise! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! God bakelyst til deg! 🙂

  • Kjell

    Lettvint og god kake 😊👏👏 jeg laget den i springform , funka bra det 😊

    • cecilie

      Hei Kjell! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak – og at du fant din egen løsning med springform. God bakelyst! 🙂

  • Erika

    Hvis jeg setter kaken i kjøleskapet med ostekrem/smørkrem rundt seg, og lar den stå over natta, kommer den da til å endre konsistens eller kommer smørkremen/ostekremen til å trekke inn i kaka slik at den blir bløt?

    • cecilie

      Hei Erika! Det går helt fint å sette kaken i kjøleskap over natten. Kaken blir ikke tørr hvis du husker å ta den ut 0,5 time eller helst 1 time før den skal spises. Glasuren trekker ikke inn hvis kaken er helt avkjølt før den smøres på. Lykke til! 🙂

  • 𝕄𝕒𝕥𝕙𝕚𝕝𝕕𝕖 𝕁𝕖𝕟𝕤𝕖𝕟

    Alt for søt!

    • cecilie

      Hei Mathilde! Det var leit å høre at du synes kaken var for søt. Hvis du vil prøve igjen kan du redusere sukkeret noe, og se om du synes det smaker bedre. Lykke til! 🙂

  • Kamma

    Med litt strøssel oppi kaken tror jeg den blir perfekt

    • cecilie

      Hei Kamma! Ja, strøssel på toppen av kaken høres lekkert ut, takk for tipset! God bakelyst til deg! 🙂

  • Vilde

    Kan man kutte ut vaniljeyoghurt fordi vi har ikke noe yoghurt hjemme vis ikke må jeg dra på butikken

    • Cecilie

      Hei Vilde! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å kutte ut yoghurten, eller for eksempel bruke melk istedenfor yoghurt. Gi oss gjerne tilbakemelding på resultatet, og lykke til! 🙂

  • Jenny

    Hei. Hva kan jeg erstatte vanilje yoghurt med? Har ikke noe vanilje yoghurt.

    • Cecilie

      Hei Jenny! Du kan gjerne erstatte vaniljeyoghurten med annen type yoghurt, for eksempel naturell. Lykke til! 🙂

      • Kine

        Hei, bør jeg doble om jeg skal lage i stor langpanne?

        • Cecilie,

          Hei Kine! Til en stor langpanne kan du legge til halvparten – altså fra 300 til 450 g sukker, 4 egg til 6 egg osv. Lykke til! 🙂

  • Jenny

    Kommer kaken til å bli tørr om den står i kjøleskapet med krem på i noen timer? Smaker det fortsatt godt? Endrer den konsistens?

    • Cecilie

      Hei Jenny! Det går helt fint å sette kaken i kjøleskap noen timer uten at den blir tørr hvis du husker å ta den ut av kjøleskapet minst en halvtime, og gjerne en time før den skal spises. Lykke til! 🙂

  • Connie

    Denne blir sikkert god med litt kanel og epler oppi. Må testes 😋😅

    • Anne Cathrine

      Det høres veldig godt ut, Connie! Si fra om du tester den varianten – vi vil gjerne høre hvordan det går 😊 God bakelyst!

  • May Lisbeth

    Prøver denne i dag men kan mann bruke vanlig melansje og smelte det i vannbad

    • Anne Cathrine

      Hei May! Nå er du kanskje allerede ferdig med å bake, men ja, du kan fint bruke smeltet Melange i denne oppskriften. Håper kaken faller i smak 😊

  • Laila Jenssen

    Jeg prøver denne i dag ,men jeg brukte 28 springform . Steketiden var 30-35 min i min ovn .
    Skal ha den med på søndagstur . Gleder meg til å smake på den.

    • Anne Cathrine

      Det er ikke noe i veien for å lage denne i en stor springform slik som du har gjort her, og det er også supert at du tilpasser steketiden til din egen ovn. Det varierer veldig fra ovn til ovn.

      Håper kaken ble tatt godt imot på turen 😋

  • Synøve

    Er dette oppskrift til den store langpanna som hører til i stekeovnen.

    • Anne Cathrine

      Hei Synøve!
      Vi har brukt en liten langpanne på ca 25×35 cm til denne oppskrften. Hvis langpannen som hører til stekeovnen har høye kanter (minst 5 cm) kan du bruke den men da bør du nok doble oppskriften. Lykke til med bakingen 😊

  • Sara

    Hvor mange stk blir det?

    • Anne Cathrine

      Hei Sara!
      Det kommer litt an på hvor store eller små stykker du ønsker, men til en liten langpanne på ca 25×35 cm vil du fint kunne få 16 gode kakestykker.
      Kos deg med kakebakingen 😊

      • Sami

        Jeg har ikke så masse melis så det blei sån 150 gram vil krem smake det samme

        • Anne Cathrine

          Hei Sami!
          Du er kanskje ferdig med kaken allerede, så håper du fant ut av det.

          Smaksmessig vil det nok ikke gjøre noe om du bruker mindre melis, men det kan påvirke konsistensen. Med såpass mye mindre melis ville jeg nok nedjustert litt på de andre ingrediensene også for å få et best mulig resultat.

          God bakelyst 😊

  • thilde

    veldig nam

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Thilde 😊 Kos deg med vaniljekaken!

  • Linnea

    Den er så god

    • Anne Cathrine

      Så gøy at kaken falt i smak, Linnea 😊

  • Nora

    Den er kjempe god!

    • Marthe

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Nora! ☺️

  • ?

    Går det an å bytte ut vanilje yoghurt med vanilje kesam?

    • Cecilie

      Hei! Det har vi ikke prøvd selv, men jeg går ut fra at det skal gå veldig bra! Gi oss gjerne tilbakemelding på resultatet, og lykke til!

      • Ida

        Denne er kjenpegooooood!

        • Anne Cathrine

          Så gøy at kaken har falt i smak, Ida 🤩

  • Ann Enger

    Har ikke flytende Melange er det samme mengde

    • Anne Cathrine

      Ja, du kan bruke 150 gram smeltet Melange i stedet for Melange Flytende.

  • Gunn

    Hei !
    Blir kaken nesten like god om man bruker glutenfri mel /lys mel til den ?

    • eva_katta@hotmail.com

      Det vil jeg gjerne vite også

      • Anne Cathrine

        Vi har ikke testet oppskriften med glutenfritt mel, men siden det har andre bakeegenskaper enn vanlig hvetemel vil det naturligvis påvirke resultatet. Anbefaler at dere prøver dere frem med forskjellige meltyper.

        Lykke til med bakingen 😊

  • Celine

    Kaken var akkurat som den var bildet av på bildet! Men vi hadde ikke vaniljeyoghurt så vi tok ikke med det, men den ble fortsatt dritgod! Jeg anbefaler denne virkelig!👍

    • sorsig

      Hei, Celine, og takk for super tilbakemelding! Godt å høre at den falt i smak, selv uten vanilje yoghurten 🙂 Erstattet dere den med annen ingrediens?

  • Wenche

    Hvor mange porsjoner ganger jeg opp med, i oppskriften, for å få til en ca 40×30 langpanne??
    Blir en fryktelig svær porsjon og xxx antall egg, dl sukker mm??

    • sorsig

      Hei Wenche, her ville jeg lagt til ca halvparten – altså fra 300 til 450 g sukker, 4 egg til 6 egg osv. Håper det var til hjelp 🙂

      • Ilham

        Hei eg har kun 2 egg kan det går bra

        • Anne Cathrine

          Det kan bli litt lite til en langpanne. Anbefaler deg heller å halvere oppskriften og steke den i en kakeform på 22/24 cm i diameter. Lykke til med bakingen 😊

  • Tommy

    Kake hevet ikke, men den var gala god. Byttet ut yoghurt med jordbæryoghurt
    å jordbær på toppen. Mmm

    • Signe Marie

      Hei Tommy, glad du likte den! Men rart den ikke hevet noe. Kan du ha glemt bakepulver, eller vært litt beskjeden med mengden? Jordbæryoghurt og jordbær på topp høres forresten supergodt ut 😋

  • Kjersti

    Kaken var høy og fin da den var ferdig. Satte den på rist til avkjøling å den bare seeg sammen. Vi er 2 forskjellige som har opplevd det. Nå er kaka knapt 1 cm høy. Brukte langpanne mål etter oppskrift.

    • Signe Marie

      Hei Kjersti! Det var leit å høre at kaken falt sammen. Det er vanskelig å vite hva som kan ha gått galt her, men i tillegg til å bruke både natron og bakepulver er det viktig at egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Om kaken er for lite stekt kan det også føre til at den faller sammen. Steketid kan variere litt fra ovn til ovn, så sjekk gjerne med en kakepinne mot slutten for å være sikker på at den er godt nok stekt.

      • Marit Midtskogen

        kaken var noe for søt synes jeg,,,,høy og fin i ovnen men seg sammen når jeg tok den ut,,,,,fulgte oppskriften til pungt å prikke,,,,

        • Sigrun

          Det lover godt, elsker det dom er for søtt 🤩