Når været snur og høsten tar over, så passer det med en deilig og varmende viltgryte full av smak. Denne enkle varianten er laget med reinsdyr, men du kan selvfølgelig bytte det ut med det viltkjøttet du ønsker.

Ingredienser

4 porsjon

1 kg viltkjøtt (reinsdyr, elg eller hjort)
1 ts salt
1 ts pepper
1 stk sjalottløk
100 gram sopp (kantareller, sjampinjonger o.l.)
1 stk purre
125 gram sellerirot
125 gram gulrøtter
150 gram persillerot
4 dl kjøttbuljong eller varmt vann
2 stk laurbærblad
1 ss frisk timian
2.5 dl kremfløte
50 gram babyspinat
1 ss Maizena
3 ss kaldt vann

Potetmos (til servering)

Tyttebærsyltetøy (til servering)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Kommentarer

  • Kristine Svanem

    Obs!
    Dl/gram på framgangsmåte går ned i mengde i forhold til ingredienser!
    Ble altfor bløtt når jeg fulgte ingrediensene.

    • Cecilie,

      Hei Kristine! Det var leit å høre at matlagingen ikke ble helt vellykket. Imidlertid ble jeg litt usikker på hva du mener. Hvis du øker antall porsjoner så øker ingredienser og desiliter. Forklar gjerne litt mer om hva som var problemet, så skal jeg forsøke å hjelpe deg. 🙂