Rask viltgryte med sopp
Når været snur og høsten tar over, så passer det med en deilig og varmende viltgryte full av smak. Denne enkle varianten er laget med reinsdyr, men du kan selvfølgelig bytte det ut med det viltkjøttet du ønsker.
Ingredienser
Potetmos (til servering)
Tyttebærsyltetøy (til servering)
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skjær kjøttet i terninger, rundt 3×3 cm, og krydre med salt og pepper.
Tips!
I denne varianten er det brukt flatbiff av reinsdyr – på denne måten får du en viltgryte som er enkel og rask å lage fordi kjøttet er ferdig fortere. Renskåret lårkjøtt er også et godt alternativ.
3. Finhakk sjalottløk, skjær purre i skiver, og skjær sopp, sellerirot, gulrøtter og persillerot i små terninger.
4. Varm opp 2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje i en middels varm stekepanne eller gryte. Stek kjøttet og grønnsakene i pannen til kjøttet er brunet på alle sider.
5. Fyll på med varmt vann eller kjøttbuljong til det dekker kjøttet og grønnsakene. Dette avhenger av hva slags stekepanne eller gryte du bruker, men vil være rundt 2-4 dl. Tilsett laurbærblad og timian, og la det koke i cirka 10 minutter.
6. Tilsett 2,5 dl kremfløte, og babyspinat, og gi sausen et oppkok.
7. Jevn viltgryten med en 1 ss maisenna utrørt i 3 ss kaldt vann.
8. Pynt gryten med frisk timian. Server gjerne med potetmos og tyttebærsyltetøy.
Tips!
Vil du gjøre viltgryten ekstra staselig kan du også pynte den med stekt sopp og rød delikatesseløk.
Obs!
Dl/gram på framgangsmåte går ned i mengde i forhold til ingredienser!
Ble altfor bløtt når jeg fulgte ingrediensene.
Hei Kristine! Det var leit å høre at matlagingen ikke ble helt vellykket. Imidlertid ble jeg litt usikker på hva du mener. Hvis du øker antall porsjoner så øker ingredienser og desiliter. Forklar gjerne litt mer om hva som var problemet, så skal jeg forsøke å hjelpe deg. 🙂