Et perfekt stekt kyllinglår har sprøtt skinn på utsiden og saftig og mørt kjøtt på innsiden. Kyllinglår er som regel både mer smakfulle og billigere enn kyllingbryst, og siden de inneholder noe mer fett enn brystet, er det også enklere å oppnå et saftig resultat. Så lenge du gir kyllinglårene god nok tid til å oppnå riktig kjernetemperatur, blir du som regel belønnet med et godt og saftig sluttresultat, uten å måtte passe på for mye underveis.

Vil du ha kyllinglår med mye smak? Prøv denne indiske kyllingcurryen!

Steg 1: Forberedelser

  • Forvarm ovnen til 210 grader. Pensle en ildfast form eller langpanne med Flytende Melange.
  • Tørk kyllinglårene godt med tørkepapir. Dette er viktig for å få en godt brunet overflate.
  • Krydre med salt og pepper på begge sider. Bruk mer krydder dersom du ønsker det.
Hånd tørker av kyllinglårene

Steg 2: Bruning av kyllinglårene

  • Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på høy varme. Når margarinen har nøttbrun farge, er den klar for steking.
  • Legg kyllinglårene med skinnsiden ned og brun godt i cirka 2 minutter. Snu og brun undersiden i 2 minutter.
  • Legg så kyllinglårene over i den ildfaste formen eller i langpannen. Bruningen sørger for at det blir ekstra god smak i kjøttet og skinnet blir både delikat og sprøtt.
Kyllinglår stekes i panne

Steg 3: Stek kyllinglårene i ovnen

  • Sett formen med kyllinglårene midt i ovnen på over- og undervarme og stek til de er ferdige. Det er størrelsen på lårene som avgjør hvor lang tid det tar. Kyllinglår på 250 gram bør stå 30-35 minutter for å bli gjennomstekt.
Ferdig stekte kyllinglår

Steg 4: Kontroller at kyllinglårene er passe stekt

  • Når det nærmer seg slutten av steketiden, kan du stikke en spiss kniv inn til benet. Dersom saften som siver ut er rosa, må kyllinglårene steke litt til. Når saften er klar i fargen, er kyllinglårene ferdige.
  • Du kan også bruke et steketermometer. Stikk termometeret inn i den tykkeste delen av låret og la det stå til kjernetemperaturen er 72 grader.
Kniv stikkes inn i kyllinglåret