En enkel og frisk druesalat med purre er kjempegodt tilbehør til salt og røkt mat, som for eksempel spekemat og røkelaks. Den passer også godt som et alternativ til waldorfsalat servert til kalkun eller kylling. Druesalaten røres sammen på minutter og kan gjerne lages dagen før den skal serveres. Oppbevar den da i en tett skål i kjøleskapet.

Ingredienser

8 porsjon

300 gram seterrømme eller crème fraîche
1.5 ss sukker
2 ts sitronsaft
500 gram blå druer
1 stk purre (ca. 350 gram)

Produkter i oppskriften

Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer

Kommentarer

  • Tone Haukvik Vartdal

    kan den lages dagen før?

    • cecilie,

      Hei Tone! Ja, druesalaten kan gjerne lages dagen før den skal serveres. Oppbevar den da i en tett skål i kjøleskapet. Lykke til! 🙂

  • Rannei

    Jeg foretrekker lettmajones og lettrømme og litt mindre sukker enn det er brukt her. Blander blå og grønne druer.

    • cecilie,

      Hei Rannei! Det høres ut som en nydelig salat, lykke til! 🙂

  • Bjørg

    Den er kjempegod til ferske reker . Vi må alltid ha den til det .

    • cecilie,

      Hei Bjørg! Så hyggelig å høre at salaten faller i smak! Takk for tipset om følge til reker, det høres nydelig ut! 🙂

  • Annhild Vars

    Jeg lager den hver jul, mrn uten majones. Btuker bare rømme som jeg pisker med litt sukker, en dæsj salt, og noen dråper sitron eller annen sitrus frukt. Kjempegod.

    • cecilie,

      Hei Annhild! Det høres ut som en nydelig variant av denne druesalaten. Takk for at du deler, og god jul videre til deg! 🙂

  • Åse andreassen

    Denne lager e titt å ofte når gjengen kommer på besøk–men e bruker vårløk i stedenfor purre

    • cecilie,

      Hei Åse! Gjengen din er heldige! Takk for hyggelig tilbakemelding, og tipset om vårløk, og god jul videre til deg! 🙂

  • Tone

    Fast innslag på koldtbord og alle høytider. Smakte den første gang åå slutten av 70 tallet

    • cecilie,

      Hei Tone! Så koselig å høre at denne salaten er blitt en klassiker hos deg! Kos deg videre i juletiden, og lykke til med druesalaten! 🙂

  • Liv Aanerud

    Hei🎄🎄🎄Denne salaten høres deilig ut. Til Jul. Ja hele Åre Salat. Vi er veldig glad i majones. Å lage salater. 💕💕🎄🎄🎄

    • cecilie,

      Hei Liv! Så hyggelig at salten frister! Den kan trygt anbefales både til jul og ellers i året, ja! Lykke til med matlagingen! 🙂

  • Gerd Lysådahl

    Artig å se at denne salaten er så populær. Det var min gamle mor som laget den i en påleggskonkuranse i Norsk ukeblad i 1977. Hun fikk en stor kjøkkenmaskin i 1.premie.
    Hun måtte frasi seg retten til oppskrifta. Vi lager den ofte .

    • cecilie,

      Hei Gerd! Så hyggelig å høre at din gamle mor vant en oppskriftskonkurranse med denne salaten, takk for at du deler! Ja, den er en klassiker i mange hjem, særlig til jul. Kos deg med salaten! 🙂

  • Brith Gundersen

    Prøv den på kjøttrull, sylte og annet salt pålegg.. jammi..

  • Nelly

    Denne salaten er god som tilbehør til alle slags middagsretter. Har lagd den i over 20 år og den blir like godt modtatt hver gang. Til «fest» pynter jeg med druer og mandarinbåter(fra boks) på toppen.

    • cecilie,

      Høres ut som druesalaten har falt virkelig i smak hos deg 👏
      Og takk for tips om pynting – det gjør nok salaten ekstra flott 😊

  • Jill-Eileen Amundsen

    Putt så et eple og 2-3 never peanøtter oppi 👍🏻

    • cecilie,

      Det høres veldig godt ut! Takk for innspillet, Jill-Eileen – det må testes 😊

  • Aase Lillian Solberg

    Denne er kjempegod til koldtbord også. Denne har jeg lagd mange ganger og likt av alle. 👍

    • cecilie,

      Så hyggelig å høre at du også lager druesalaten ofte, Aase Lillian 😊

  • Lise Teien

    Litt sellerisalt gjør prikken over i

    • cecilie,

      Det høres godt ut, Lise! Takk for tipset 😊

  • Mary Anderssen

    Denne druesalaten har jeg laga i mange år, til barndåper,konfirmasjoner,presanger til venner.Den bringer alltid gode tilbakemeldinger😃

    • cecilie,

      Høres ut som denne salaten er en stor favoritt, ja! Gøy å høre at du lager den som presang også! Du har heldige venner 🤩

  • Bjørg

    Denne passer også godt til div. paier.

    • cecilie,

      Det høres veldig godt ut, Bjørg! Takk for tipset 😊

  • Turid Fredheim

    Nydelig , men trenger ikke sukker👍

    • cecilie,

      Takk for tipset, Turid 😊

      • Hillgunn

        Fint når en ikke tåler epler eller nøtter 🙂

        • cecilie,

          Ja, den kan være et godt alternativ til Waldorfsalat for eksempel 😊

  • Åse Solbakken

    Har slutta med sukker.
    Vil prøva den , legg til litt eple også!

    • cecilie,

      Hei Åse! Litt eple høres veldig godt ut i denne salaten 👍 Og du kan fint bruke ditt foretrukne søtningsmiddel i stedet for sukker – den lille sødmen i dressingen passer veldig sammen syren i frukten og sitronsaften. Håper salaten faller i smak 😊

  • Elfrid Pedersen

    Hei. Bruker noen eplebiter i salaten også, det smaker friskt og godt.

    • cecilie,

      Hei Elfrid! Ja, epler høres godt ut i denne, takk for tipset, og lykke til! God påske til deg! 😊

  • Heidi

    Denne er en god erstatning for waldorfsalaten hos oss. Vil prøve med å tilsette clementiner i dag😊
    Godt nytt år! 🎉

    • cecilie,

      Høres godt ut, Heidi! Lykke til! Godt nytt år til deg også!

  • Guri

    Denne salaten har vært tradisjon hos oss i 40 år! Kjøpte den på en delikatessebutikken i Tromsø, og kopierte den. Salaten er noe alle gleder seg til når julematen settes på bordet lillejulaften kveld🎄

    • cecilie,

      Det er så hyggelig med slike tradisjoner, Guri! Fortsatt god julefeiring til deg! 🙂

  • Grethe Halvorsen

    Nydelig godt.Hadde i litt stangselleri også pluss litt grovkverna pepper og salt💖

    • cecilie,

      Høres veldig godt ut, Grethe! Håper det smaker! 🙂

  • Elisa Tobiassen

    Ble nydelig god.Første gang jeg lager den men neppe den siste.Nå står vi hær med hvær vår skje å smaker og smaker😜.God jul i husan💐🎅

    • cecilie,

      Så hyggelig at salaten falt i smak, Elisa!