Lettgravet laks med pepperrotsaus
Enkel
30 min
Å lage gravet laks selv er mye enklere enn mange tror. Forbered laksen på kvelden og du har lettgravet laks klar til julefrokosten. Server på rugbrød sammen med kremet pepperrotsaus for en komplett smaksopplevelse!
Ingredienser
4 porsjon
Gravet laks
30 gram salt
20 gram sukker
1 stk lakseside (ca. 500 gram)
1 ts hvit pepper
Pepperrotsaus
Produkter i oppskriften
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951.
Les mer
Slik gjør du
Gravet laks
1. Bland sammen salt, sukker og pepper og gni laksesiden inn med blandingen.
2. Pakk laksen inn i aluminiumsfolie og sett den i kjøleskapet over natten. La noe tungt hvile på laksen slik at den blir presset. For eksempel en tallerken eller to.
3. Ta laksen ut av folien og skyll den med kaldt vann. Tørk av med kjøkkenpapir.
Kommentarer