Kokkens oppskrift på den perfekte eggerøre

4 porsjoner

Du trenger:

Slik gjør du:

  1. Visp sammen egg, salt og pepper.
  2. Varm opp en stekepanne med 1 ss flytende Melange på svak varme.
  3. Ha eggerøren over i pannen og rør kontinuerlig med en spade eller sleiv.
  4. Når eggerøren er fuktig, men ikke rennende, tar du stekepannen av varmen.
  5. Rør inn ytterligere 1 ss flytende Melange og ha over hakket gressløk.
  6. Server eggerøren med gang og topp den med Mills Majones eller Mills Kaviar.

Kokkens beste tips når du skal lage eggerøre

– En perfekt eggerøre er myk og luftig, og smelter nærmest på tungen. Skal du få til dette er det flere ting du må passe på, men det viktigste er temperatur og tid, forteller innovasjonskokk i Mills, Erik Egtvedt.

Egtvedt forteller at eggerøren trenger litt ekstra kjærlighet og litt mer tid, men at det perfekte sluttresultatet gjør det hele verdt innsatsen.

– Det er mange som steker eggerøren på høy temperatur sånn at den blir raskt ferdig, men en eggerøre skal stekes på lav temperatur over lang tid. Du må ha kontroll på temperaturen for veien fra saftig til tørr er kort når temperaturen på eggerøren passerer 65 grader. Eggerøren vil fortsette å koke etter at du tar den av varmen, så gjør det heller litt for tidlig enn for sent, sier han.

Perfekt eggerøre uten melk

Egtvedt legger til at en annen vanlig feil mange gjør er å tilsette melk eller vann i eggerøren.

– Du trenger faktisk kun egg, salt og pepper. Tilsetter du annen væske kan eggene skille seg og resultatet kan bli vått og overkokt.

Til slutt forteller han at det er ytterligere to ting som skal på plass for å få den perfekte eggerøren:

– Du må ha riktig størrelse på stekepannen. Har du for lite egg i stekepannen, vil den steke for fort og resultatet kan bli tørt. Og så er det viktig å piske eggene godt og piske de rett før steking. Du vil ha en eggeblanding som er homogen og luftig. Lar du eggerøren stå lenge før steking, vil resultatet bli mindre luftig.