Béarnaisesaus
Béarnaisesaus er en ekte fransk klassiker. Den er fyldig og litt skarp på smak, og populær til en rekke retter, spesielt til stekt eller grillet rødt kjøtt. I denne oppskriften fra Laurent Benguigui brukes det like mengder estragon og kjørvel, men om du ikke får tak i kjørvel så kan du også lage sausen med kun estragon. Visste du forresten at s-en skal uttales når du sier bérnaise?
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk sjalottløk, estragon og kjørvel.
2. Smelt Olivero i en liten kasserolle på middels varme, og sett til side.
3. Ha sjalottløk over i en kasserolle på middels varme. Hell over hvitvin og hvitvinseddik og rør inn halvparten av de finhakkede urtene (estragon og kjørvel).
4. Kok inn til det er 2 spiseskjeer væske igjen. Sil av kraften over i en bolle.
5. Pisk eggeplommene sammen med kraften og plasser bollen over en kasserolle med kokende vann (vannbad).
6. Pisk sausen mens den varmes forsiktig opp til en tykk majoneslignende konsistens. Pass på at temperaturen ikke overstiger 60 grader, da kan sausen klumpe seg.
7. Ta sausen bort fra varmen og tilsett smeltet Olivero mens du hele tiden visper i sausen.
8. Smak til med salt, pepper og resten av urtene før servering.
9. Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no
Til 6 personer ??
Hei Atle! Det varierer veldig mye hvor mange porsjoner en person spiser, derfor er våre oppskrifter angitt i antall porsjoner, ikke personer. Kanskje du synes mengden i denne oppskriften er nok til 3 personer? Det er opp til deg. Lykke til 😊