Ekte croquetas de jamon er sprø utenpå, med en kjerne av tykk, fløyelsmyk hvit saus og spansk skinke. Denne klassiske tapasretten har vi fått fra den spanske kokken Alejandro Veiga, og han anbefaler at du planlegger i god tid før du skal servere de herlige små munnfullene. Fordelen er at de kan lages god tid i forveien og ustekte kroketter kan i tillegg fryses i inntil 3 måneder. Kroketter med skinke passer selvsagt perfekt til et tapasbord, men kan også serveres som forrett eller snacks. Oppskriften gir ca. 50 croquetas – litt avhengig av størrelsen du lager dem i.

Ingredienser

10 porsjon

Fyll

0.5 stk purreløk
150 gram spekeskinke (gjerne Serranoskinke)
150 gram Olivero Original
120 gram hvetemel
9 dl melk
0.5 ts muskatnøtt

Til fritering

120 gram hvetemel
4 stk egg
2 dl griljermel

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer