Det skal godt gjøres å ha vært i Spania uten å ha smakt nasjonalretten paella. Paella, som direkte oversatt betyr stekepanne, er å finne på nærmest alle restauranter, særlig i områdene rundt Valencia. Nå kan du nyte den gode smaken av Spania med denne oppskriften på paella med kokt ris, safran og skalldyr. Det finnes mange varianter av den spanske favoritten, og du kan fint tilsette ytterligere grønnsaker, hvit fisk, chorizo eller kylling om du ønsker det.

Kommentarer

 • Kari

  Det er ingen i Spania, med respekt for paella, bruker chorizo. Dette var et påfunn Jaime Oliver kom med, og det ble ramaskrik her i landet! Opprinnelig var paella en fattigdomskost, mor ( far) i huset bruktedet som var tilgjengelig, ofte bare med grønnsaker.

  • Cecilie

   Hei Kari! Takk for innspill! Det er det som er så fint med denne spanske favoritten at du kan tilsette det du selv ønsker av grønnsaker, hvit fisk, kylling eller andre ting. God sommer videre til deg! 🙂

   • Fred Brenno

    Heil riktig Kari. . Spanske medier og spanke kokker gikk bananas etter at Jame Oliver ødla retten. Helt riktig at det fins flere versjoner av Paella, men ingen kjente stiler fra Spania brukes Chorizo. For ordens skyld har jeg laget paella med chorizo en gang bare for å prøve. Det smakte godt, men pølsa gav en litt for fremtredene smak i forhold til de andre ingrediensene.

    • Cecilie,

     Takk for innspill, Fred! Herlig å høre at du prøver ulike varianter av paella. God sommer videre til deg, og lykke til med matlagingen! 😊