Sitronmakroner er en av de de klassiske makronsmakene. Denne oppskriften har vi fått av den franske kokken Laurent Benguigui og en porsjon gir ca 30 ferdige sitronmakroner. Laurent har også delt sine tips til hvordan du lykkes med makronbakingen. Link til denne artikkelen finner du nederst i oppskriften.

Ingredienser

1 porsjon

Makroner

160 gram melis
90 gram mandelmel (ikke fettredusert)
75 gram eggehvite
0.25 ts salt
15 gram sukker
Gul konditorfarge

Sitronkrem

1 ss sitronsaft
1 stk sitron, skallet
70 gram sukker
1 stk egg

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Inger Berit Hartz

    Mine makroner blir skjeve i tillegg blir det et stort luftrom under skallet. Hva gjør jeg galt? Skal det stekes med varmluft eller vanlig over- og undertemp. Gleder meg til svar
    Mvh Inger Berit

  • Elna Nilsen

    Kan de fryses

    • Cecilie,

      Hei Elna! Makronene kan du gjerne fryses uten fyll, og så kan du fylle dem rett før servering. Lykke til! 🙂

  • Beate

    hvor mange makroner er ca 1 posjon

    • Cecilie,

      Hei Beate! 1 porsjon gir circa 30 makroner. Ved en feil hadde ikke oppskriften blitt rettet, men den er nå korrekt, takket være deg. Lykke til med bakingen! 🙂

      Svar

  • Klara

    Den var veldi bra

    • Cecilie,

      Herlig at du likte oppskriften på makronene, Klara! Kos deg med kakene og lykke til med bakingen 🙂

  • Askepott

    4ss sitronsaft eller saft fra 4 sitroner, aldeles tvetydig gjennom oppskriften…

    • Cecilie,

      Hei Askepott! Hvis du mener til 4 porsjoner i oppskriften så brukes 4 ss sitronsaft og revet skall av 4 sitroner. Alt kokes opp i en kasserolle uten vann. Lykke til! 🙂

  • Helle

    Må man ha sitronskall oppi?

    • Cecilie,

      Hei Helle! Du vil gå glipp av den intense fargen og sitronsmaken hvis du utelater sitronskallet. Vi anbefaler det ikke hvis du er ute etter den autentiske smaken av makroner. Lykke til 🙂

  • Alex

    Hva menes med å koke opp sitronsaft og skallet? Betyr det jeg skal legge det oppi en kasserolle for å så la det koke, eller skal det koke med vann?

    • Cecilie,

      Hei Alex! Sitronsaften og revet skall av 1 sitron kokes opp i en kasserolle uten vann. Lykke til! 🙂

  • Lillian

    1 porsjon gir 6-8 makroner?? Jeg fikk 48 stk! Holdt på å lage 2 porsjoner, glad jeg ikke gjorde det.

    • Cecilie,

      Hei Lillian! Takk for at du har et våkent øye, vi skal få rettet oppskriften så fort som mulig. Den gir circa 30 makroner. Beklager ulempene feilen førte til for deg. Håper kakene smakte! 🙂

  • Nana

    En spise skje sitron saft???

    • Anne Cathrine

      Det stemmer, Nana! Synes du det virket lite?

      • Grethe

        Så lite sitronsaft fordamper vel nesten innen det når å koke opp??

        • Cecilie,

          Hei Grethe! Det stemmer at det kun skal være 1 ss sitronsaft i sitronkremen i denne oppskriften. Hvis du ønsker kan du tilsette noe mer, men vi anbefaler at du prøver deg litt frem. Fortell oss gjerne hvordan det gikk hvis du prøver, lykke til! 🙂