Gougeres er kanskje best kjent som ostebakkels på norsk, og er gylne og luftige bakverk fylt med smakfull ost. De både smaker og ser imponerende ut, men er overraskende enkle å lage. Perfekte til neste tapasbord! Oppskriften gir ca. 16 ostebakkels.

Kommentarer

  • Kari Busch

    Metoden er jo den samme som til vannbakkels. Enkelt å lage bare man er nøye nok med å røre inn eggene.

    • cecilie

      Hei Kari! Ja, det stemmer at det er samme fremgangsmåte som til vannbakkels. Lykke til hvis du prøver deg på disse godbitene! 🙂

  • Camilla Syvertsen

    Tips til god osteblandling, når du ikke får tak i gruyere kan du du bruke parmesan og Jarlsberg. Blir ofte brukt som erstatning til gruyere til ostelokk løksuppe😉
    God lagret ost 👍
    Smakte disse i Frankrike for noen år siden….husker de fortsatt. Tusen takk for oppskrift😁 disse må prøves🥐🧀

    • Cecilie

      Hei Camilla! Tusen takk for tips! Og lykke til hvis du prøver deg på disse! 🙂

  • Hilde Marie Kolstad

    Hva med bakepulver? Kan man ha i det?

    • Cecilie

      Hei Hilde Marie! Det er ikke nødvendig med bakepulver som hevemiddel, da eggene gjør at disse hever i ovnen. Noen tilsetter likevel bakepulver, så hvis du ønsker det, kan du tilsette en teskje bakepulver. Lykke til! 🙂

  • Sus

    Hei, Må ikke blandingen kjøle seg ned før man begynner å røre inn egg?

    • Anne Cathrine

      Hei! Det finnes forskjellige fremgangsmåter man kan følge. Vi lot ikke melblandingen avkjøles noe ut over at vi fjernet gryten fra varmen, mens andre tar blandingen ut av gryten og over i en blandebolle før eggene piskes inn. Begge metodene fungerer på denne type deig.
      På bildene har vi brukt en støpejernsgryte. Den holder veldig godt på varmen så kanskje det ville vært bedre med en gryte med belegg for eksempel.
      Det viktigste er uansett at eggene piskes inn ett og ett og er helt inkorporert før neste egg tilsettes. Det kan virke som deigen er kornete og skiller seg underveis, men det er ikke uvanlig og deigen vil samle seg til slutt.

      Lykke til 😊

  • Olga

    Kan man bruke mandelmel eller havremel isteden for hvetemel?

    • Signe Marie

      Hei Olga, det går nok helt fint 🙂 Bare være obs på at mandelmel kan kreve litt mer egg eller annet bindemiddel for at ikke deigen skal smuldre seg opp. Havremel ville jeg kanskje forsøkt å kombinere med noe hvetemel for å sikre at de blir luftige nok. Her er det nok bare å prøve seg frem. Lykke til med baksten!

      • Eva Ødegaard Røste

        Jeg trenger de glutenfrie. Tar hvetemel og én ts Fiberhusk, håper det beste

        • Eva Ødegaard Røste

          Mente jo selvsagt havremel, ikke hvete

          • Signe Marie

            Da blir helt sikkert glutenfritt havremel toppers, og fiberhusk som litt ekstra bindemiddel bør også fungere fint. Lykke til med baksten 🙂

  • Ellen Haugen

    Nam nam disse var helt skjønne lunkne med jorbærsyltetøy inni !! Kan de fryses??

    • Anne Cathrine

      Beklager sent svar, Ellen! Ja, gougeres kan fryses på lik linje med vanlige vannbakkels. De supre å ha på lur når man blir fysen, og tiner raskt 😊

  • Barbro

    Kjempegodt med Røkt laks, bladsalat og eggsalat.

    • Signe Marie

      Mmm.. Høres nydelig ut! Takk for tips 😊

  • Anne Bjerk

    Og det ble helt fantastisk, skal serveres til soppsuppe 👍😊

    • Anne Cathrine

      Det høres ut som en veldig god kombinasjon 😊

  • Meg Skjelmerud

    Ser godt ut! Kan de fryses ned ?

    • Anne Cathrine

      Beklager sen tilbakemelding på spørsmålet ditt, Meg! Ja, du kan fint fryse gougeres, selv om de smaker aller best når det er helt ferske. Akkurat som vanlige vannbakkels tiner de kjapt og passer godt å lage på forhånd hvis du skal ha til for eksempel tapas 😊