Hollandaisesaus – steg for steg
En ekte hollandaisesaus er pisket så lett og luftig at du nesten glemmer hvor mektig den er. Her viser vi deg steg for steg hvordan du enkelt mestrer den franske klassikeren og hvordan du unngår at den skiller seg. Hollandaisesaus passer utmerket til fisk, skalldyr og dampede grønnsaker.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Smelt Olivero i en kasserolle på svak varme.
2. Bruk en spiseskje til å fjerne det hvite skummet som dannes på overflaten.
3. Bland eggeplommer og kaldt vann i en bolle og plasser bollen over en kasserolle med kokende vann (vannbad).
4. Pisk eggeblandingen mens den varmes forsiktig opp. Pass på at temperaturen ikke overstiger 60 grader. Ta kasserollen bort fra varmen når blandingen har fått en kremet konsistens. Fortsett piskingen 1 minutt.
5. Hell smeltet Olivero forsiktig i eggeblandingen mens det røres kontinuerlig med visp. Smøret binder sausen sammen.
6. Smak til sausen med sitronsaft, salt og hvit pepper før servering.
Jeg elsker å lage denne ekte Hollandaise sausen, uten E-er som er kreftfremkallende.Samboer og vener elsker den også
Det er en forbrytelse mot Norge og menneskeheten at forbrukermyndighetene i Norge ikke forbyr bruken av E-er i matvareindustrien i Norge. De må NÅ gå foran og presse Stortinget til å lage lover mot bruk av E-er.
Dette fordi hver 3 de nordmann får kreft! EU er dessverre fremdeles i lommen på Matvaregigantene i Europa.
Korrupsjon i EU florerer som aldri før.
Stein-Erik
Hei Stein Erik!
Høres virkelig ut som du har fått dreisen på å lage hollandaisesaus fra bunnen. Det er alltid hyggelig å høre når oppskriftene våre faller i smak 😊
Alle råvarer har et E nummer, det gjelder både frukt, grønt og korn, det samme med urter og krydder. At det står et E nummer, er ikke ensbetydende med at det er noe som er kunstig framstilt!
Det har du rett i, Hege! 🙂
Det vet han!