Lasagne er kanskje den mest kjente pastaretten fra Italia. Den er også en av de eldste og kan spores tilbake til da romerne serverte pastaplater, laganum, toppet med en slags kjøttstuing. Den lagvise lasagnen stammer fra 1300-tallet, og kommer både fra Bologna og Napoli. Kjøttsausen i lasagne alla Bolognese er ikke ulik den som lages til pasta Bolognese. Lasagne alla Napoletana inneholder gjerne kjøttboller og pølse, og rikelig med ost som ricotta og mozzarella i stedet for hvit saus. I Norge lager vi ofte lasagne med ostesaus, men ifølge den italienske kokken Luca Mereu, som vi har fått denne oppskriften av, skal den lages med en klassisk bechamelsaus og revet parmesan mellom lagene.

Ingredienser

8 porsjon

Kjøttsaus

100 gram baconterninger
1 stk gul løk
1 stk gulrot
1 stilk stangselleri
2 fedd hvitløk
500 gram kjøttdeig av okse og svin (eller bare okse)
1 ts salt
0.5 ts pepper
1 ss fersk bladpersille
80 gram tomatpuré
1 kg hermetiske tomater (hakkede)
0.75 dl hvitvin

Hvit saus

1.5 liter helmelk
150 gram Olivero Original
150 gram hvetemel
1 ts malt muskatnøtt
1 ts salt
0.5 ts pepper

Til montering

12 stk lasagneplater
200 gram parmesanost

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Olivia

    Alltid best med Ekte smør i ein kvitsaus

    • Cecilie,

      Hei Olivia! Vi foretrekker Olivero Original i denne retten, men det er ikke noe i veien for å bruke smør også. Lykke til! 🙂