Greske fylte auberginer, papoutsakia, er en klassisk gresk rett som lages hos de fleste familier i løpet av sommeren, og spesielt ved familiesammenkomster. Denne oppskriften kommer fra greske Georgios Fragkias. Han har mange gode minner knyttet til retten, som ofte ble laget til søndagens familiemiddag. Det er fortsatt en av hans favorittretter og han lager den ofte når auberginene er i sesong i Sør-Europa, som er fra juni til oktober. Her har vi beregnet to halve auberginer per porsjon.

Ingredienser

4 porsjon

4 stk auberginer (ca. 300 gram pr. stk.)
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
1 stk rødløk
2 fedd hvitløk
1 stk gulrot
1 stilk stangselleri
600 gram kjøttdeig
2 ss tomatpuré
1 ss sukker
0.75 dl rødvin
400 gram hermetiske tomater
1.5 dl vann
0.25 ts malt kanel

Hvit saus:

4 ss siktet hvetemel
3.5 dl melk
0.25 ts malt muskatnøtt
50 gram revet pecorino eller parmesanost
0.25 ts salt
0.25 ts hvit pepper

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Tom T. Græger

    Flott og gjennomførbar oppskrift med et gresk resultat i høy klasse. Slik flere av våre greske venner lager den!

    • Cecilie,

      Hei Tom! Godt å høre at denne oppskriften faller i smak, og at den oppleves autentisk, slik grekerne lager den. Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, så takk til deg for det. Lykke til med matlagingen! 🙂