Pasta arrabiata
Pasta arrabiata er en rask, enkel og samtidig smaksrik klassiker fra det italienske kjøkken. Vi har fått oppskriften fra den italienske kokken Luca Mereu, som kan fortelle at retten har fått navnet av at den som spiser den sterke tomatsausen blir rød i fjeset, som en veldig sint person. «Arrabiata» betyr nemlig sint på italiensk. Retten går så langt tilbake som 1600-tallet og kommer opprinnelig fra Roma og Lazio-regionen. Selv om penne (korte pastarør) er den vanlige pastaen å bruke, er det ikke noe i veien for å bruke andre typer pasta også.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk hvitløk og chili. Den sterke smaken sitter i frøfestene i chilien, derfor vil styrken på sausen være avhengig av hvor mye av dette du velger å beholde.
2. Smelt Olivero i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett finhakket hvitløk og chili og la det surre forsiktig under omrøring til hvitløken begynner å få litt farge.
3. Hell over hakkede tomater og smak til med salt. Rør om og la sausen småputre på lav temperatur i cirka 20 minutter.
4. Kok pastarørene i lettsaltet vann til de er «al dente». Det vil si at pastaen er kokt men fortsatt har en fast kjerne.
5. Hell av kokevannet og rør pastaen inn i sausen.
6. Finhakk bladpersillen og rasp osten. Vend halvparten inn i sausen og bland godt.
7. Server pasta all’arrabiata med et dryss bladpersille og resten av osten.
8. : Tusen takk til Luca Mereu for oppskriften. Han holder blant annet kurs i italiensk mat og vin. Disse finner du på italia.no.
Kommentarer