Spanske kjøttboller
Spanske kjøttboller, eller albondigas, er en velkjent og populær tapasrett, som består av fyldige kjøttboller i en krydret tomatbasert saus. Denne oppskriften har brødrene Fernando og Juan Carlos Perez, fra restauranten La Sangria i Oslo, fått fra sin mor og bestemor. Nå deler de oppskriften slik at du kan lage ekte spanske kjøttboller hjemme på ditt eget kjøkken.
Ingredienser
Kjøttboller
Tomatsaus
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kjøttboller
1. Finhakk hvitløk, chili og persille, og del loffskivene i små biter på ca. 1×1 cm.
2. Ha hvitløk, chili, persille, loff, egg, melk, karbonadedeig, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.
3. Form små kjøttboller på cirka 2×2 centimeter med hendene.
4. Varm opp en stekepanne med Olivero på middels varme og stek dem i cirka 15 minutter, til de er gjennomstekte. Vend kjøttbollene underveis sånn at de får stekeskorpe på alle sider.
5. Legg de stekte kjøttbollene på et fat med kjøkkenpapir slik at de får renne av seg.
Tomatsaus
1. Finhakk løk, hvitløk, chili, rød paprika og grønn paprika.
2. Varm opp en stekepanne med Olivero på middels varme, og stek hvitløken og løken til løken er blank og myk.
3. Ha chili, rød paprika og grønn paprika over i stekepannen sammen med hakkede tomater, kjøttbuljong, salt og sukker. La tomatsausen småkoke i cirka 15 minutter.
4. Ha kjøttbollene i sausen og la de koke på svak varme i 1 time.
5. Dryss gjerne litt finhakket persille over kjøttbollene ved servering.
Kan disse fryses,eller blir di tørre da?
Hei Hilde!
Kjøttboller egner seg veldig godt til å fryses og er perfekt å ha på lur til raske hverdagsmiddager. For å bevare mest mulig smak og konsistens anbefaler vi at du tiner kjøttbollene langsomt i kjøleskapet.
Lykke til 😊
Hvist man 4 dobler oppskriften,kan man kutte ned på loff mengden da,eller må d da være 24 skiver loff?….
Hei Hilde! Til denne type oppskrifter så er det nok lurt å se an mengdene litt når man dobler opp. Det kan unektelig høres mye ut med 24 skiver (ca. 1 brød) men til 3 kg kjøtt skal du ikke se bort fra at det kan stemme likevel. Prøv deg litt fram til du finner den mengden som du synes gir den beste konsistensen. Lykke til 😊
Er eggealergiker , kan disse lages uten egg?
Hei Terje! Ja, det kan du. Erstatt de to eggene med 4 ss potetmel. Lykke til! 🙂