Dulce de leche betyr søt melk på spansk og er en søt krem laget av melk og sukker eller kondensert melk. Den brukes tradisjonelt både som pålegg, til vafler, på kjeks eller pannekaker. Her har vi laget en nydelig fyldig krem av dulce de leche, og brukt den til å fylle og toppe en luftig og saftig vaniljekake.

Ingredienser

1 porsjon

Dulce de leche

800 gram kondensert melk

Vaniljekake

4 stk egg
2.5 dl melk
200 gram Olivero Original
400 gram sukker
450 gram hvetemel
2.5 ts bakepulver
4 ts vaniljeekstrakt

Pynt

50 gram hakkede mandler

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

 • Frida

  Jeg lagde denne kaken i en 24cm form. Å den kunne egentlig vært laget i en 26. 22cm må være alt for liten for denne. Den måtte også stekes 25 minutt lengre for å bli ferdig. Noe som gjorde den temmelig godt stekt. Vi har relativt ny og god stekovn også.

  Smaken var det ingenting å si på, kjempegod smak av vanilje. Dulche de leche har jeg laget før, å det er jo i en klasse for seg selv. Deilig smak av både karamell og brunost. Samt fløyelsmyk.

  Jeg toppet kaken med moreller.

  • Cecilie

   Hei Frida! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Takk for tilbakemeldingen angående målene. Vår oppskriftsansvarlige skal se på denne en gang til, og gi deg svar så fort hun har anledning. Dette kan dessverre ta noe lengre tid på grunn av ferietid, men du vil få svar. 🙂