Grissini så dagens lys allerede på 1700-tallet i Piemonte i Italia, da bakeren Antonio Brunero ble bedt om å lage…
I Italia brukes pistasjnøtter hyppig i både iskrem og småkaker. Disse herlige og knasende pistasjkjeksene passer ypperlig til å dyppe…
Dulce de leche betyr søt melk på spansk og er en søt krem laget av melk og sukker eller kondensert…
Baci di dama betyr kvinners kyss på italiensk. Disse «kyssene» består av fyldige hasselnøttkjeks med en nydelig mørk sjokoladekrem. I…
Prøv dette deilige eltefrie grytebrødet med klassiske smaker fra det Italienske kjøkken: hvitløk, persille og selvfølgelig parmesan. Både smaker og…
Spanske kjøttboller, eller albondigas, er en velkjent og populær tapasrett, som består av fyldige kjøttboller i en krydret tomatbasert saus.…
Osso bucco er en italiensk spesialitet som består av kalveskanker og en tomatbasert saus. Denne oppskriften på en klassisk osso…
Couronne er en tradisjonell fransk julekringle som byr på det beste av julens smaker; søte aprikoser, mandler og fyldig marsipan.…
Ferskosten ricotta gjør at disse søte, italienske kjeksene blir ekstra saftige og lett syrlige. Med et hint av sitron og…
Pane bianco er italienernes variant av loff. Her har vi tatt den italienske loffen og fylt den med deilige smaker…
Ciabatta er italienernes svar på de franske bagettene, og har sin opprinnelse fra Verona. De ulike regionene i Italia har…
Dette italienske bakverket har i løpet av de siste årene blitt svært populært i Norge. Det er kanskje ikke så…
Stifado er en gresk klassiker mange har fått stifte bekjentskap med på ferie. En smakfull tomatisert kjøttgryte, krydret med nydelige…
Risotto har sine røtter fra Nord-Italia hvor risdyrking er vanlig, og serveres tradisjonelt som «førsterett» under middagen. Risotto finnes i…
Loukoumades er den greske slektningen til våre smultringer. De små ballene er sprø og gylne på utsiden og fantastisk luftige…