Appelsinkake med frisk melisglasur

Enkelt
60 min.
Dette er en frisk kake med nydelig smak av appelsin og en enkel, syrlig glasur. Den er lett å slenge sammen og smaker ekstra godt til kaffen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Appelsinkake:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Visp sammen egg, Flytende Melange, melk og appelsinjuice i en bolle.

  3. Tilsett sukker, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.

  4. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 28 cm og pensle sidene godt med Flytende Melange. Hell kakerøren over i formen.

  5. Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter og la den avkjøle på en rist før du pynter den.

Glasur:

  1. Bland sammen melis og appelsinjuice i en liten bolle og rør det godt sammen til du har en passe tykk glasur. Den skal være noe flytende, men ikke rennende.

  2. Fordel glasuren over kaken og avslutt med å drysse revet appelsinskall over glasuren.

Antall porsjoner:

  • KAKE:
  • 4 stk egg
  • 3 dl Flytende Melange
  • 1 dl melk
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 3 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • GLASUR:
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 3 dl melis
  • 1 stk appelsin, revet skall til pynt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • User
    Hilde Rossing.

    Den ble da for søt! Er sukkermengden riktig?

    • User
      Anne Grethe Bergersen

      Prøvd med mindre sukker?

    • User
      Torun

      Frisk og god påskekake 🐣. Enkel å lage 👌

      • User
        Karina

        Takk for tilbakemeldingen, Torun! God påske 🙂

    • User
      Karina

      Hei Hilde! Den er riktig, men man kan gjerne variere litt dersom man ønsker det. God påske!

Lignende oppskrifter

Sitronkake med ostekrem

Enkelt
60 min.

Glutenfri sitronkake

Enkelt
55 min.

Hvite sjokoladetrøfler med smak av appelsin

Middels
80 min.