Appelsinkake med frisk melisglasur

Enkelt
60 min.
Dette er en frisk kake med nydelig smak av appelsin og en enkel, syrlig glasur. Den er lett å slenge sammen og smaker ekstra godt til kaffen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Appelsinkake:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Visp sammen egg, Flytende Melange, melk og appelsinjuice i en bolle.

  3. Tilsett sukker, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.

  4. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 28 cm og pensle sidene godt med Flytende Melange. Hell kakerøren over i formen.

  5. Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter og la den avkjøle på en rist før du pynter den.

Glasur:

  1. Bland sammen melis og appelsinjuice i en liten bolle og rør det godt sammen til du har en passe tykk glasur. Den skal være noe flytende, men ikke rennende.

  2. Fordel glasuren over kaken og avslutt med å drysse revet appelsinskall over glasuren.

Antall porsjoner:

  • KAKE:
  • 4 stk egg
  • 3 dl Flytende Melange
  • 1 dl melk
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 3 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • GLASUR:
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 5 dl melis
  • 1 stk revet skall av 1 appelsin til pynt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Kari

    Hei, skal egg, smør, melk og juice vispes mye, f.eks. med kjøkkenmaskin?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Kari! Nei, her er det ikke luft som skal vispes inn, men røren skal bare blandes raskt sammen. Lykke til! 🙂

  • Bruker
    Solbjørg Aasbrein

    Kan saften av appelsinen erstatte appelsinjuice? Under Glasur står det juice, melis og 1 appelsin, revet skall til pynt. Litt forvirrende. Skal appelsinsaften ikke brukes, eller erstatte

    • Bruker
      Turid

      Du kan bruke hva slags juice du vil. Enten det er kjøpe appelsin juice eller friskpresset.
      I glasuren kan du gjøre det samme, der kan du også enten tilsette eller bytte ut med sitron.
      Men det er en smaksak

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Solbjørg! Takk for at du har et våkent øye! Ja, dette var uklart skrevet, jeg skal rette opp oppskriften. Det er bare skallet du skal bruke fra appelsinen i glasuren. Men som Turid skriver her, så kan du gjerne bruke saften av appelsinen hvis du vil det, istedenfor juice fra kartong. Lykke til! 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter