Klassisk biffgryte á la Bourguignon

Enkelt
140 min.
Boeuf Bourguignon er en klassisk og kraftig biffgryte, kjent som husmannskost i Frankrike. Det er mulig navnet antyder at dette er en komplisert rett å lage, men det mest kompliserte er faktisk navnet. For å lage gryten er en enkel oppgave. Alt du trenger er litt tålmodighet mens du venter på at det seige kjøttet forvandles til myke og møre kjøttbiter som smelter i munnen, men da kan du selvfølgelig gjøre noe helt annet i mellomtiden. Retten kan fint tilberedes dagen før og varmes opp. Da smaker den faktisk ekstra godt.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 150 grader.

  2. Legg kjøttbitene på et fat og dryss over salt og pepper.

  3. Varm opp en stekepanne med 2 ss Flytende Melange på middels sterk varme og vent til margarinen er nøttebrun.

  4. Gi kjøttet en rask bruning på alle sider i stekepannen. Ikke legg alt kjøttet i stekepannen på en gang, men brun det i flere omganger for å unngå at det begynner å koke fremfor å steke.

  5. Ha det brunede kjøttet over i en gryte som tåler å stå i ovnen.

  6. Hell over kjøttbuljong og rødvin, og tilsett laurbærblad og tørket timian. Ha lokk på gryten og sett den inn i ovnen. La den stå i 1,5 time.

  7. Rens og del sjalottløken i fire biter. Rens og del gulroten i staver.

  8. Del sjampinjongen i skiver og kutt baconet i biter på cirka 1 centimeter.

  9. Varm opp en stekepanne med 2 ss Flytende Melange på middels sterk varme.

  10. Stek baconbitene til de er gylne, cirka 3 til 4 minutter. Ha i sjampinjongen og stek i 1 minutt til.

  11. Ta kjøttgryten ut av ovnen og tilsett bacon, sjampinjong, gulrot og sjalottløk.

  12. Sett kjøttgryten tilbake i ovnen og la den stå i 30 minutter til.

  13. Server gjerne med litt fersk timian på toppen, og potetmos eller ovnsbakte poteter som tilbehør.

Antall porsjoner:

  • 800 gram grytekjøtt av storfe i biter (høyrygg eller bog)
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss Flytende Melange
  • 3 dl kjøttbuljong
  • 4 dl rødvin
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 5 stk sjalottløk
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss Flytende Melange
  • 150 gram bacon
  • 200 gram sjampinjong

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • User
    Pia Blessing

    Det står 4 dl rødvin, men når skal den tilsettes?

    • User
      Karina

      Hei Pia. Rødvinen skal tilsettes sammen med buljongen, laubærblad og timian i steg nummer 6, etter kjøttet er brunet og før man setter kjøttet inn i ovnen.

Lignende oppskrifter

Kremet kyllinggryte med soltørkede tomater og spinat

Enkelt
25 min.

Kyllinggryte med sopp og bacon

Enkelt
25 min.

Hjemmelaget potetmos

Enkelt
25 min.