
Enkel kokoskake
Slik gjør du
Kake:
-
Forvarm ovnen til 175 grader. Pensle en brødform (på cirka 2 liter) med litt Flytende Melange og kle den med bakepapir.
-
Pisk sammen egg, kokosmelk og vaniljeekstrakt i en bolle.
-
Sikt hvetemel og bakepulver sammen i en annen bolle. Rør inn sukker, salt, limeskall og kokosmasse.
-
Lag en fordypning i midten av bollen med de tørre ingrediensene og hell over eggeblandingen. Bland alt forsiktig til du har en jevn røre.
-
Rør til slutt inn Flytende Melange.
-
Hell kakerøren over i brødformen og stek på rist nederst i ovnen i cirka 55-60 minutter. Sjekk med kakepinne om kaken er ferdig stekt. Når pinnen er ren er kaken klar. Avkjøl noen minutter i formen før kaken løftes ut og avkjøles på rist.
Glasur:
-
Rør sammen siktet melis og limesaft. Tilsett litt og litt vann til du har en tykk og fin glasur.
-
Hell glasuren over den avkjølte formkaken og dryss over kokos og limeskall til pynt om du ønsker det.
Antall porsjoner:
- Kake:
- 2 stk egg
- 4 dl kokosmelk
- 1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
- 300 gram hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 200 gram sukker
- 0.25 ts salt
- 1 ts revet limeskall
- 100 gram kokosmasse
- 100 gram Flytende Melange
- GLASUR:
- 200 gram melis
- 1 ts limesaft
- 2 ts vann
- 20 gram kokosflak eller kokosmasse til pynt (kan sløyfes)
- 1 ts limeskall til pynt (kan sløyfes)
Produkter i oppskriften

Kommentarer