Enkel tacopai

Enkelt
60 min.
I en tacopai samler du alle de gode smakene fra taco og pai i én og samme form. Topp tacopaien med frisk rømme og salsa, og du har raskt en kandidat til den nye fredagsfavoritt eller helgemiddagen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. I denne oppskriften bruker vi ferdig paideig, men du kan også lage deigen selv. Paideigen trenger litt tid til å sette seg, så du kan gjerne lagge denne dagen i forveien. Oppskrift og gode tips til hjemmelaget paideig finner du her.

  2. Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  3. Varm opp en stekepanne på middels varme med Flytende Melange. Stek kjøttdeigen i rundt 5 minutter, til den er gjennomstekt.

  4. Tilsett tacokrydder og vann, og la det småkoke i 2-3 minutter.

  5. Finhakk løk og paprika. Hell vannet av boksen med mais.

  6. Pensle en paiform. Legg oppi paibunnen. Fyll med kjøttdeig, løk, paprika og mais, og topp med revet ost.

  7. Stek tacopaien på midterste rille i 30-40 minutter, til paibunnen er sprø og gyllen.

  8. Server med rømme og salsa, og med en grønn salat om du ønsker det.

Antall porsjoner:

  • 2 ss Flytende Melange
  • 800 gram kjøttdeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 dl vann
  • 1 stk løk
  • 1 stk paprika
  • 340 gram mais (1 liten boks)
  • 1 ss Flytende Melange (til pensling av paiform)
  • 1 stk paibunn
  • 200 gram revet ost
  • 300 gram rømme
  • 230 gram salsa

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • User
    Marianne Pywellie

    Har laget tacopai i mange år, bruker bare 400 g kjøttdeig, eller svinekjøttdeig. Har i 1/2 boks lett philadelphia smøreost og 1/2 boks lett rømme i lag med kjøtt og grønnsakene, blander alt sammen før jeg har det over i paideigen (som jeg har forstekt i 10 min). Steker så alt i ca 20 min, gyllen ost

    • Mills
      Signe Marie,

      Mmm, det hørtes supergodt ut, Marianne! Takk for tips til alternativ variant 🙂

  • User
    Gro Hågensen

    800 gram kjøttdeig? Er ikke d mye her?

    • User
      Mia

      Fryktelig mye! Hadde erstattet minst halvparten med kidneybønner, for en mye sunnere (og mer klimavennlig) variant. 😊

      • Mills
        Signe Marie,

        Hei Gro og Mia, tusen takk for innspill! Deler eller hele kjøttdeigen kan med klimafordel erstattes med bønner eller linser. Om dere vil gjøre den enda litt grønnere, er det også godt med gulrøtter i. Lykke til 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Meksikansk gryte

Enkelt
30 min.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.

Pastagrateng med kjøttdeig og paprika

Enkelt
30 min.