Glutenfri paideig

Enkelt
90 min.
Her finner du oppskriften på en klassisk, glutenfri paideig. Ønsker du å lage pai med lokk, kan du doble oppskriften og følge samme fremgangsmetode.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen det glutenfrie melet, 125 gram Melange og 2 ss vann i en kjøkkenmaskin. Kjør maskinen frem til deigen begynner å samle seg.

  2. Du kan også bruke en foodprosessor til å blande sammen deigen – da er det viktig å bruke romtemperert Melange.

  3. Ta paideigen ut av maskinen og elt den lett for hånd til du har en fast og fin paideig.

  4. Pakk paideigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du former paien. Trykk ut deigen i en paiform og la den dekke sidene helt opp til kanten.

  5. Hvis du ønsker kan du stikke bunnen full av hull med en gaffel og forsteke den på 200 grader i cirka 10 minutter.

  6. Mens deigen hviler og avkjøles lager du paifyllet. En god smakskombinasjon er asparges, skinke og sopp, men paien kan også fylles med mye annet godt.

  7. Stek paien med fyllet på 200 grader i rundt 30-40 minutter.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Kari Helen

    Brukar Toro lys melblanding til rundstykker m.m. og aukar til 4-5 ss vatn i staden for 2 ss. La maskina gå ei stund til deiga samlar seg. Forsteiking gjev sprøere botn, så er veldig fornøgd med både smak og konsistens.

    • Mills
      Cecilie,

      Her var det mange fine tips, Kari Helen!
      Takk for at du deler med oss 😊

  • Bruker
    Therese

    Smaker godt. Men helt feil konsistens. Minner ikke om paideig.

    • Mills
      Cecilie,

      Det er ofte slik når man baker med glutenfritt mel, at konsistensen ikke blir som «vanlig». Kanskje det beste er å ikke sammenligne? Det beste er likevel at smaken er god 😊

Lignende oppskrifter