Glutenfri sjokoladekake

Enkelt
60 min.
Når du trenger en sjokoladekake til de spesielle anledningene, så er denne sjokoladekaken et ypperlig valg. Den er rik på intens sjokoladesmak og kan på en enkel måte pyntes som en festkake. Siden den er bakt med glutenfritt mel, egner den seg særdeles godt når det er glutenallergier å ta hensyn til, samtidig som den gode smaken vil bli likt av alle.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kake:

  1. Varm opp stekeovnen til 175 grader.

  2. Varm opp en kjele med Melange på middels varme og ha i kokesjokoladen. Rør rundt til det har smeltet.

  3. Tilsett vannet i sjokoladeblandingen, rør om og sett til side.

  4. Pisk egg og sukker til eggedosis i en bakebolle, det tar ca. 5 minutter.

  5. Bland sammen glutenfri lys melblanding, salt og bakepulver i en bolle.

  6. Vend forsiktig inn melblandingen i eggedosisen ved å bruke en slikkepott. Vend så inn sjokoladeblandingen og rør forsiktig til du har en jevn røre.

  7. Kle bunnen av en springform på 22 centimeter med bakepapir, og pensle sidene med Flytende Melange.

  8. Hell røren over i formen, og stek sjokoladekaken på midterste rille i cirka 40-45 minutter til den er gjennomstekt. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig.

  9. Avkjøl kaken i formen mens du lager sjokoladekremen.

Sjokoladekrem:

  1. Pisk kremfløte, sukker og kakaopulver i en bakebolle til kremfløten er stiv.

  2. Riv sjokoladen med et fint rivjern eller en ostehøvel dersom du ønsker større sjokoladeflak.

  3. Fordel sjokoladekremen over kaken og pynt med revet sjokolade.

Antall porsjoner:

  • KAKE:
  • 150 gram Melange
  • 200 gram kokesjokolade
  • 1 dl vann
  • 4 stk egg
  • 150 gram sukker
  • 200 gram glutenfri lys melblanding
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling)
  • SJOKOLADEKREM:
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 3 ss kakaopulver
  • PYNT:
  • 50 gram kokesjokolade

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Comments

  • Rita

    Hei. Kan jeg ha nøtter i bunnen

    • Karina, Redaktør

      Hei Rita! Det har vi ikke prøvd, men du må gjerne gi oss en tilbakemelding på hvordan det blir ☺️ Høres godt ut. God påske!

  • Ida

    Må man ha glutenfri melblanding eller kan man bare ha vanlig hvetemel?

    • Karina, Redaktør

      Hei Ida,
      Du kan fint bruke vanlig hvetemel dersom du ønsker det.

Lignende oppskrifter

Glutenfri eple-cobbler

Enkelt
50 min.

Glutenfri blåbærpai

Enkelt
80 min.

Glutenfri sitronkake

Enkelt
55 min.