Gratinerte kjøttboller er herlig kosemat for hele familien. I den klassiske italienske tomatsausen, også kjent som «sugo», skjuler det seg både løk, stangselleri og gulrøtter. Perfekt om du har barn som ellers er kritiske til grønnsaker. Retten kan serveres som den er med godt brød til, eller med kokt pasta og en grønn salat for en mer fullverdig middag.

Ingredienser

4 porsjon

Tomatsaus

1 stk løk
1 stilk stangselleri
1 stk gulrot
400 ml hermetiske tomater (passata eller knuste)
2 dl grønnsakskraft
1 ts paprikapulver
1 ts sukker
0.5 ts salt
0.25 ts pepper

Kjøttboller

400 gram kjøttdeig
1 ss fersk basilikum
1 fedd hvitløk
15 gram loff
1 ts salt
0.5 ts pepper

Topping:

100 gram fersk mozzarella
15 gram loff
1 ss fersk basilikum
30 gram revet gulost

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer