Gulasj fra Knettsetra
På Knettsetra restaurant og vaffelstue i Trysil lages det gulasj som er kjent langt utenfor Trysils skibakker. Vi har vært så heldige at kjøkkensjef Markus Forsberg har delt den populære oppskriften med oss!
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp en stor kjele på høy varme med flytende Melange. Når flytende Melange er nøttebrun har pannen riktig temperatur til bruning av kjøttet.
2. Ha halvparten av kjøttet i gryten og brun det raskt på alle sider. Legg kjøttet til side og brun resten av kjøttet. Det er viktig å ikke ha for mye kjøtt i kjelen av gangen, for da blir kjøttet kokt og ikke stekt.
3. Ta kjelen av varmen. Ha i det stekte kjøttet, lapskausblandingen, hakkede tomater, surkål, tomatpure, kjøttbuljong, paprikapulver og karve. Rør det hele sammen og kok opp.
4. Skru ned varmen på lavt slik at gryten småkoker. Legg på lokk og la det koke i cirka 2 timer, eller til kjøttet er mørt.
5. Smak til med salt og pepper, og server gulasjen med en klatt rømme.
Kommentarer