Hjemmelaget loff

Enkelt
120 min.
Loff er et luftig og saftig brød som lages av få ingredienser. Det er allsidig og smaker godt som tilbehør til både rekemiddagen, spekebordet og koldtbordet. Loff egner seg også godt med pålegg eller som tilbehør til supper og gryter. Oppskriften gir 2 brød.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle.

  2. Varm opp melken i en kjele eller i mikrobølgeovn til den er ca. 37 grader. Så lenge melken ikke føles for varm når du tester med fingeren, er temperaturen på melken fin.

  3. Tilsett melken i melblandingen og elt deigen i 15 minutter. Tilsett Flytende Melange og elt deigen i 10 minutter til, eller til margarinen er godt eltet inn i deigen.

  4. Dekk til bollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle og hev deigen på et lunt sted i ca. 1 time.

  5. Varm opp ovnen til 200 grader.

  6. Del deigen i to og form den til to avlange loff. Pensle en stekeplate eller to brødformer med Flytende Melange. Legg loffene enten direkte på stekeplaten eller i de to brødformene.

  7. La loffene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter.

  8. Pensle loffene med sammenvispet egg og stek de på midterste rille i ovnen i 40 minutter.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Saftige horn

Enkelt
210 min.

Skolebrød

Enkelt
160 min.

Bolleoppskrift

Enkelt
180 min.