Hjortetakk

Middels
60 min.
Hjortetakk kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen, og har «tagger» eller «takker», derav navnet. For mange er hjortetakk selvskreven blant de syv slagene man baker til jul. Kakene smaker best når de er nystekte, men egner seg også godt til å fryse. Oppskriften gir cirka 40 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt Melange i en kjele.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Pisk kremfløten stiv og tilsett den sammen med den smeltede margarinen, og hvetemelet tilsatt sitronskall og hornsalt.

  3. Arbeid deigen raskt sammen. La deigen hvile, helst natten over i kjøleskap.

  4. Trill ut blyanttykke lengder og del disse i cirka 12 centimeter lange lengder. Form lengdene til ringer og trill skjøten sammen.

  5. Lag små hakk i ringen med en spiss kniv, slik at de ferdige kakene blir takkete.

  6. Smelt Flott matfett i en ikke for stor gryte eller kjele. Det er viktig at det er god høyde på fettet i gryten. Bruk termometer for å kontrollere temperaturen. Den bør være ca. 180 grader før hjortetakkene legges i. Vend hjortetakkene så fort de kommer opp til overflaten. Vend dem hele tiden, slik at de blir jevnt brune. Kok hjortetakkene til de er lysebrune og gjennomstekte i ca. 5 minutter, alt etter tykkelsen.

  7. Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten. Bruk en god hullsleiv til å vende hjortetakkene med under kokingen. Hullsleiven er også lett å ta hjortetakkene opp med når de er ferdige.

  8. Legg hjortetakkene på en rist med fettsugende papir, etter hvert som de er ferdige.

  9. Tips! Hjortetakk egner seg godt til frysing. Pakk kakene i tett plast før du legger dem i frysen. Kakene varmes opp ved cirka 150 grader i rundt 2 min. Ligger de lenger kan de fort bli tørre.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Flott matfett

Comments

Lignende oppskrifter

Smultringer

Middels
120 min.

Bordstabelbakkels

Middels
30 min.

Fattigmann

Middels
60 min.